Η Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να πουλήσει την ισπανική της μονάδα ITP Aero σε μια κοινοπραξία με επικεφαλής την Bain Capital Private Equity έναντι 1,7 δισ. ευρώ, φέρνοντας τη βρετανική εταιρεία κινητήρων κοντά στον στόχο για έσοδα 2 δισ. ευρώ από την πώληση μονάδων.

Η πώληση έστειλε τη μετοχή της Rolls-Royce σε άνοδο 10%, και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020. Η πώληση των 2 δισ. στερλίνων ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του 2020, με στόχο να βελτιωθεί ο ισολογισμός που επλήγη από τα χρέη της πανδημίας. Το δ.σ. της Rolls-Royce είχε εγκρίνει τη συμφωνία, η οποία υπόκειται και στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

«Η σημερινή ανακοίνωση είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το πρόγραμμα πωλήσεων μας, καθώς εργαζόμαστε για να ενισχύσουμε τον ισολογισμό μας, προς υποστήριξη των μεσοπρόθεσμων φιλοδοξιών για επιστροφή σε ένα πιστωτικό προφίλ με επενδυτική βαθμίδα», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Warren East. Η ITP θα παραμείνει προμηθευτής της Rolls-Royce και μετά την πώληση της.