Η Ελλάδα αποτελεί πολύ καλό επενδυτικό προορισμό για τις ΗΠΑ και αυτό οφείλεται στην ηγετική θέση που έχει αναλάβει η χώρα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης Geoffrey R. Pyatt, μιλώντας στο πάνελ «Η οπτική των Πρέσβεων – Η διεθνής εμπειρία και οι σημαντικότερες πρωτοβουλίες για την κλιματική κρίση».

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στην πρόθεση της Ουάσιγκτον να επιτύχει ο στρατηγικός διάλογος και να δημιουργηθούν ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ και μίλησε επίσης για τις μεγάλες επενδύσεις που ήδη πραγματοποιούν σημαντικά ονόματα του αμερικανικού επιχειρείν στον ενεργειακό τομέα στην χώρα, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι οι αμερικανικές επενδύσεις θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον κλάδο αυτό.

Ο κ. Pyatt τόνισε, άλλωστε, ότι έπειτα και από την αλλαγή της προεδρίας στις ΗΠΑ, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται πλέον στην καρδιά των πολιτικών της κυβέρνησης Μπάιντεν, είτε πρόκειται για την ανάκαμψη από την πανδημία, τις επενδύσεις ή την τεχνολογία. Σημειώνοντας τις ομοιότητες που υπάρχουν ανάμεσα στην κατάσταση που σήμερα αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τις πυρκαγιές λόγω της κλιματικής αλλαγής και των όσων συμβαίνουν στην Καλιφόρνια, ο κ. Pyatt μίλησε για μελλοντικές συνέργειες μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας στο ζήτημα της κλιματικής μετάβασης.