Ενώ οι Έλληνες CEOs αναγνωρίζουν το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και ανησυχούν για τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον και στην οικονομική επίδοση μιας εταιρείας, σχεδόν ένας στους τέσσερις έχει συμπεριλάβει αυτές τις προτεραιότητες στη στρατηγική των εταιρειών τους.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την έρευνα που διεξήγαγε η PwC, τα ευρήματα της οποία παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάριος Ψάλτης. Σύμφωνα με την έρευνα, σε ποσοστό 81% των CΕΟs αναγνωρίζουν το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και ανησυχούν για τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον και στην οικονομική επίδοση μιας εταιρείας, παρόλα αυτά το μόνο το 28% εξ αυτών έχει συμπεριλάβει τα ρίσκα αυτά στη στρατηγική της.

Στο ερώτημα αν θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα οι επενδύσεις σε ESG, ένα 58% των Ελλήνων CEOs απαντάει θετικά, κάτι που είναι ενθαρρυντικό, το 42% όμως δεν διακρίνει κάποιο λόγο για επιπλέον επενδύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Απεναντίας, διαφορετική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα επενδυτικά κεφάλαια, καθώς το 65% όσων συμμετείχαν στην έρευνα έχει συμπεριλάβει αυτούς τους παράγοντες στις επενδύσεις τους. Κλείνοντας, ο κ. Ψάλτης υπογράμμισε ότι τα επόμενα χρόνια μόνο στην Ευρώπη θα χρειασθούν 11,9 τρισ. δολάρια προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της συμφωνίας του Παρισιού.