Η Siemens Ελλάδος πραγματοποίησε εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο μέλλον, με τεχνολογίες που μεταμορφώνουν την κάθε ημέρα». Στελέχη της εταιρείας και ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν τις τελευταίες τεχνολογίες που υποστηρίζουν την ψηφιακή μετάβαση και διασφαλίζουν ένα βιώσιμο μέλλον στους τομείς της Βιομηχανίας και των Υποδομών. Στο πλαίσιο των Digital Industries Sessions, κορυφαία στελέχη της Siemens Ελλάδος, της FEAC Engineering και της
Πρωτοβουλίας AM4GR, παρουσίασαν τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις στην Προσθετική Κατασκευή/Additive Manufacturing, του ψηφιακού μετασχηματισμού, της σχεδίασης και της κατασκευής μηχανημάτων, καθώς και τις λύσεις που προσφέρει η Προσομοίωση και το Digital Twin για τη Βιομηχανία.

Επίσης, συμμετείχαν και εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας AM4GR, η οποία αποτελεί κέντρο τεχνογνωσίας και διασύνδεσης για την Προσθετική Κατασκευή & την Τρισδιάστατη Εκτύπωση με στόχο την ενίσχυση του βιομηχανικού τομέα της Ελλάδας, ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι και η Siemens A.E. «Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν τεράστιες δυνατότητες και δεν θα πρέπει να φοβηθούν να προχωρήσουν σε αλλαγές, υιοθετώντας καινοτόμες τεχνολογίες και λύσεις που διαμορφώνουν το αύριο», δήλωσε στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Δρ. Βασίλειος Χατζίκος, CEO Siemens A.E., υπογραμμίζοντας ότι εξίσου σημαντικό είναι η δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας, μέσα από συνέργειες που θα συν-διαμορφώσουν το μέλλον και θα το καταστήσουν πιο βιώσιμο.