Τις πολιτικές που ενώνουν την Ευρώπη, δημιουργώντας κοινά πεδία δράσης, ώστε η οικονομία της να καταστεί ανταγωνιστικότερη στο διεθνές περιβάλλον, αναζήτησαν οι Γενικοί Διευθυντές των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων (AHKs), στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, αντιπροσωπεία από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο έθεσε σε επιμέρους συζητήσεις σειρά ζητημάτων, όπως ο επαναπατρισμός της ευρωπαϊκής παραγωγής, καθώς και η ανάγκη ταχύτερης μετάβασης της Ευρώπης στον ενεργειακό τομέα και στην ψηφιοποίηση, ενώ επισήμανε τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στους τομείς της ενέργειας, των logistics και των τεχνολογικών υποδομών.

Ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Βασίλειος Γούναρης, αφού στάθηκε στις στενές και αποδοτικές και κυρίως ανταποδοτικές οικονομικές, επενδυτικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας, επισήμανε ότι κατά το προσεχές Φθινόπωρο το Επιμελητήριο προγραμματίζει ένα road show σε μεγάλες πόλεις της Γερμανίας με τη συμμετοχή κυβερνητικών παραγόντων και στόχο την προσέλκυση νέων γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στις συνδυασμένες – διακρατικές μεταφορές και τις δυνατότητες που έχει η χώρα να συμβάλει μέσα από την εκτέλεση συντονισμένων επενδυτών πρωτοβουλιών στη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της Ευρώπης και στην προσέλκυση κεφαλαίων και τεχνογνωσίας στις νέες τεχνολογίες, τις τηλεπικοινωνίες και το R&D.