Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB με τον ΣΕΒ, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του Υφυπουργού κ. Γιάννη Τσακίρη, με στόχο την ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και την έμπρακτη στήριξη της ικανότητας της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης να καινοτομεί, μέσα από σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η σύμπραξη των δύο οργανισμών ενισχύει την ελληνική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, μέσα από τον κοινό σχεδιασμό και την προώθηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων, που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων και αντιμετωπίζουν το χρηματοδοτικό κενό της αγοράς. Επιπλέον, κοινός στόχος είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας, όπως και η δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εξωστρέφεια και την καινοτομία, ενώ επιδιώκεται η διαμόρφωση προϋποθέσεων επιτάχυνσης των συνεργασιών ελληνικών εταιρειών με διεθνή οικοσυστήματα για τη δημιουργία ανταγωνιστικών σχημάτων, καθώς και η αμοιβαία συμμετοχή σε δράσεις mentoring και networking. Η συνεργασία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB και του ΣΕΒ σηματοδοτεί την έναρξη μιας συστηματικής προσπάθειας για βελτίωση της πρόσβασης όλων των ελληνικών επιχειρήσεων σε συνδυασμούς χρηματοδοτικών εργαλείων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.