Αποβλήτων (ΜΕΑ), στη Ζάκυνθο, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη, την Αικατερίνη Μοθωναίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων και Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και θεμάτων Πολιτισμού και τον Τεχνικό Διευθυντή του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων, Θοδωρή Κάρδαρη.

«Η προσέγγιση του αύριο στην διαχείριση των αποβλήτων αφορά στην πρόληψη δημιουργίας τους, την επανάχρηση και την ανακύκλωση των υλικών με σωστή διαλογή στην πηγή, την ανάκτηση και την ενεργειακή τους αξιοποίηση και η κοινωνία σε αυτή την προσπάθεια είναι αρωγός», τόνισε ο ΓΓ. «Η χώρα, τα τελευταία δύο χρόνια, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχουν δημοπρατηθεί 19 Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων, λειτουργούν πέντε Μονάδες και κατασκευάζονται οκτώ, μια εκ των οποίων είναι και αυτή της Ζακύνθου. Η Ζάκυνθος, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, θα έχει μια σύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων η οποία θα την εντάξει γρηγορότερα στις αρχές της κυκλικής οικονομίας», κατέληξε.

Ακολούθησε αυτοψία στον παλαιό ΧΥΤΑ στον Σκοπό, ο οποίος χρήζει άμεσης αποκατάστασης. Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις σε διάφορους οικισμούς όπου παρατηρείται ζήτημα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των αστικών λυμάτων.