Το 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit με την υπογραφή της «Καθημερινής» έρχεται, στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2021. Στο πρώτο συνέδριο των «Καθημερινή Summits» θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans, ενώ το «παρών» θα δώσουν ηγέτες, πρωταγωνιστές της αγοράς και policy makers, από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Σε πρώτο πλάνο θα βρεθούν οι μεγάλες προκλήσεις, οι προσδοκίες, καθώς και οι λύσεις των επιχειρήσεων και των ρυθμιστικών αρχών κατά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την υιοθέτηση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και εταιρικής διακυβέρνησης κριτηρίων (ESG).
Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, το στίγμα του θα δώσει ο Todd Stern, επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.
Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, από το πρωί στο επίκεντρο θα βρεθούν η κλιματική κρίση και οι συνδεδεμένοι με αυτήν κίνδυνοι, που μονοπωλούν, συχνά, την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ατζέντα. Στους επιβεβαιωμένους ομιλητές ανήκουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ, ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας δρ Αθανάσιος Δαγούμας κ.ά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τα εισιτήριά τους εδώ και να παρακολουθήσουν διαδικτυακά, στα ελληνικά ή στα αγγλικά.