Οι τοπικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκριναν την υπεράκτια μονάδα παραγωγής αιολικών πτερυγίων της General Electric (GE) Renewable Energy στο Teesside. Η GE Renewable Energy αναμένει ότι η κατασκευή του εργοστασίου θα ξεκινήσει στα τέλη του 2021.

Η νέα εγκατάσταση θα λειτουργεί από την LM Wind Power, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην παραγωγή πτερυγίων υπεράκτιων ανεμογεννητριών, μήκους 107 μέτρων. Τα εν λόγω πτερύγια θα είναι ένα βασικό κομμάτι της «Haliade-X» της GE, η οποία θεωρείται η πιο ισχυρή υπεράκτια ανεμογεννήτρια που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. «Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την κατασκευή και το μελλοντικό άνοιγμα της εγκατάστασης.

Είμαστε υπερήφανοι για τη συμβολή που θα έχουμε στην αναζωογόνηση αυτού του βιομηχανικού συμπλέγματος, βοηθώντας το να διαδραματίσει βασικό ρόλο στο μέλλον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», δήλωσε ο Olivier Fontan, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της LM Wind Power (της GE Renewable Energy). Η GE σχεδιάζει να ξεκινήσει τις προσλήψεις για το εργοστάσιο στα μέσα του 2022, εκτιμώντας ότι θα δημιουργηθούν 750 άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ επιπλέον 1.500 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν για την υποστήριξη ολόκληρης της αλυσίδας εφοδιασμού.