Η γαλλική εταιρεία προμήθειας ανταλλακτικών αυτοκινήτων Faurecia, ανακοίνωσε ότι η ένωσή της με την Hella στοχεύει σε πωλήσεις άνω των 33 δισ. ευρώ το 2025 και σε περιθώριο λειτουργικού κέρδους άνω του 8,5%. Η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει καθίσματα, ηλεκτρικά και άλλα εξαρτήματα εσωτερικού αυτοκινήτου, έδωσε αυτούς τους στόχους καθώς σηματοδότησε την ολοκλήρωση της προηγουμένως ανακοινωθείσας εξαγοράς της γερμανικής εταιρείας προμήθειας εξαρτημάτων αυτοκινήτου Hella.

Η εξαγορά της Hella από την Faurecia αποτελεί ευκαιρία για τις δύο εταιρείες προηγμένης τεχνολογίας να επισπεύσουν τον μετασχηματισμό τους, να πετύχουν σημαντικό μέγεθος και ηγετικές θέσεις στα ηλεκτρονικά και στις λύσεις κύκλου ζωής. Το νέο όνομα του συγχωνευμένου ομίλου που προκύπτει από την εξαγορά των 6,7 δισ. ευρώ, θα ανακοινωθεί αργότερα, πρόσθεσε η Faurecia.

Η συμφωνία, σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την γερμανική επιχείρηση ηλεκτρονικών ειδών αυτοκινήτου και φωτισμού, η οποία θα οδηγήσει σε έσοδα μεταξύ 300-400 εκατ. ευρώ μέχρι το 2025, ενώ η βελτιστοποίηση των ταμειακών ροών φαίνεται να αποφέρει περί τα 200 εκατ. ευρώ ετησίως κατά μέσο όσο από το 2022 μέχρι το 2025.