Την υψηλή σημασία της ερευνητικής δραστηριότητας για την εξέλιξη και αυτάρκεια της ελληνικής και ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας αναγνώρισε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, με την παρουσία του στο νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της DEMO ΑΒΕΕ, με την ευκαιρία των επίσημων εγκαινίων της εγκατάστασης. «Οι διαδοχικές κρίσεις που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, φέρνουν διαρκώς νέες προκλήσεις για τις αλυσίδες εφοδιασμού και κατ’ επέκταση υψηλές πιέσεις στα υγειονομικά συστήματα σε όλη την Ευρώπη. Τα κράτη μέλη, σε συντονισμό με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και τη βιομηχανία, πρέπει να συνεργαστούν για να χαράξουν τον δρόμο για μια αυτάρκη Ευρώπη», σχολίασε για την επίσκεψη ο Διευθύνων Σύμβουλος της DEMO και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Δ. Δέμος.

«Το νέο Ερευνητικό Κέντρο της DEMO είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς οι εγχώριες φαρμακευτικές επενδύσεις μπορούν να συμβάλουν στην αυτονομία της Ευρώπης στη φαρμακευτική παραγωγή. Το επενδυτικό πλάνο της DEMO δείχνει ξεκάθαρα, την δέσμευση της εταιρείας και του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας στις επενδύσεις που αφορούν στην ασφάλεια, την Έρευνα και Ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Δέμος.

Υπενθυμίζεται ότι η DEMO είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που θα πραγματοποιήσει παραγωγή πρώτης ύλης στην Ελλάδα, συμβάλλοντας άμεσα στον στόχο της Φαρμακευτικής Στρατηγικής της Ευρώπης για αναβάθμιση και επαναπατρισμό της παραγωγής α’ υλών σε ευρωπαϊκό έδαφος. Το νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης είναι μέρος του πολυδιάστατου επενδυτικού προγράμματος της DEMO ύψους €356 εκατομμυρίων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Τρίπολη.