Σε επέκταση της παραγωγικής της δυναμικότητας με τη βοήθεια του αναπτυξιακού νόμου επενδύει η Βιοδομή Κατασκευές, που δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό και την κατασκευή χαλύβδινων βιομηχανικών κτιρίων και εγκαταστάσεων. Πιο συγκεκριμένα, με σχετική απόφαση του Εκτελεστικού Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 4399/2016 επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης, που αναφέρεται στην «επέκταση δυναμικότητας μονάδας κατασκευής μεταλλικών κατασκευών», στον Δήμο Χαλκηδόνας του Νομού Θεσσαλονίκης. Το επενδυτικό σχέδιο, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 2.567.551 ευρώ, εκ των οποίων τα 1.412.153 ευρώ δίδονται με τη μορφή της επιχορήγησης.

Υψηλός βαθμός αυτοματοποίησης
H Βιοδομή Κατασκευές ιδρύθηκε το 2000 και εδρεύει σε ιδιόκτητη έκταση 16.000τ.μ, με εγκαταστάσεις περίπου 5.000τ.μ., στην Αγχίαλο, 14χλμ από την Θεσσαλονίκη. Η παραγωγική ικανότητά της ανέρχεται σε 800 τόνους βαρέων μεταλλικών κατασκευών ανά μήνα. Στις γραμμές παραγωγής της, η εταιρεία διαθέτει μηχανικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, για την προκατασκευή και συγκόληση χαλύβδινων κατασκευών.

Διαθέτει αυτοματοποιημένη γραμμή κοπής και διάτρησης (CNC), η οποία σε συνδυασμό με το σχεδιαστικό πρόγραμμα TEKLA STRUCTURES, προσφέρει υψηλό βαθμό αυτοματοποίησης, επιτυγχάνοντας βέλτιστους χρόνους παραγωγής και υψηλή ακρίβεια. Μεταξύ άλλων έχει εκτελέσει έργα για την Hellas Gold, την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, την Isomat κ.α. Σημειώνεται τέλος ότι έχει πιστοποιηθεί με διαδικασίες της TUV ΕΛΛΑΣ και έχει καθιερώσει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001:2015 και EN1090-2 για την κατασκευή χαλύβδινων κτιρίων και γενικών μεταλλικών κατασκευών.