Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εταιρειών που, εν μέσω κλιματικής αλλά και ενεργειακής κρίσης, στρέφονται στην χρήση ΑΠΕ και συγκεκριμένα φωτοβολταϊκών. Ανάμεσα σε αυτές και η Polyplast Ltd, η οποία ανακοίνωσε πως προχωρά άμεσα στη σχετική επένδυση.

Η Polyplast Ltd, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή πλαστικών υλών εύκαμπτης συσκευασίας, επενδύει στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών net metering, μίας καινοτόμας τεχνολογίας υψηλών προδιαγραφών με σκοπό τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος. «Σε μία περίοδο κατά την οποία η ενεργειακή κρίση και η προστασία του περιβάλλοντος πρωταγωνιστούν στην επιχειρηματική agenda, η Polyplast Ltd αναλαμβάνει ενεργό δράση με πολλαπλά οφέλη τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για τους πελάτες και το περιβάλλον» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, ως προς την απόφαση να προχωρήσει στη συγκεκριμένη επένδυση.

Η επένδυση με φωτοβολταϊκά τελευταίας τεχνολογίας από την Polyplast αποσκοπεί στο να συμβάλλει δραστικά στη σημαντική μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στην εταιρεία να διατηρήσει την τιμή των προϊόντων της σε λογικά επίπεδα απορροφώντας μέρος των αυξήσεων που προκύπτουν τόσο από τις συνεχείς ανατιμήσεις στις πρώτες και βοηθητικές ύλες, όσο και από το ραγδαία αυξανόμενο κόστος της ενέργειας.
«Διατηρώντας τη δέσμευσή της στις αρχές της Βιωσιμότητας, η Polyplast Ltd ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της αγοράς σε μία προσπάθεια συνεχούς εξέλιξης, προσαρμοστικότητας και ικανοποίησης των 2.500 ενεργών πελατών της σε Ελλάδα και εξωτερικό» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Polyplast ιδρύθηκε το 1981 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή προϊόντων εύκαμπτης συσκευασίας (τσάντες ταμείων, τσάντες courier, φιλμ θερμικής συρρίκνωσης, φίλμ λαμιναρίσματος, κ.α.). Ήδη μετρά αρκετές συνεργασίες στην Ευρώπη και εξάγει τα προϊόντα της σε πάνω από 20 χώρες. Το 2006 μεταφέρθηκε στις νέες ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 4.000 τ.μ. στη βιομηχανική περιοχή Αυλώνα.