Η εταιρεία Plastimak, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των υλικών εύκαμπτης συσκευασίας και έχει έδρα τον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής, κατέγραψε για το 2021 αύξηση τζίρου κατά 21,8%, η οποία προήλθε σε σημαντικό βαθμό από οργανική ανάπτυξη, βασισμένη στην πώληση συσκευασιών υψηλής προστιθέμενης αξίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στις αγορές του εξωτερικού.
Πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτή, έπαιξε το λανσάρισμα της φιλικής προς το περιβάλλον σειράς προϊόντων EcoMak. Προϊόν έρευνας του τμήματος R&D της εταιρείας, η σειρά αυτή προσφέρει ανακυκλωμένες, ανακυκλώσιμες και βιοδιασπώμενες συσκευασίες, με ταυτόχρονη μείωση της χρήσης πλαστικού, δίνοντας βιώσιμες λύσεις στη βιομηχανία. Πέραν των πωλήσεων στην ελληνική αγορά, εξάγεται στη Δυτική Ευρώπη, μεταξύ άλλων σε Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστρία.

Βασικός «όρος» στο σχεδιασμό της νέας συσκευασίας ήταν η παρατεταμένη διάρκεια ζωής στο ράφι, και συγκεκριμένα για 18 μήνες.
Καθ’όλη την περίοδο αυτή, πρέπει να διατηρείται η φρεσκάδα του προϊόντος στην συσκευασία, η οποία επιτυγχάνεται με τη σωστή διατήρηση της τροποποιημένης ατμόσφαιρας που εφαρμόζεται κατά τη συσκευασία.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι, η εταιρεία έλαβε τον Δεκέμβριο την πιστοποίηση κατά ISCC PLUS, με την οποία επικυρώνεται η συμμετοχή της στην κυκλική οικονομία και κατ’ επέκταση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Mε την επιβεβαίωση του φορέα πιστοποίησης EUROCERT, τεκμηριώνεται η ικανότητα της εταιρείας να διαχειρίζεται αειφόρες πρώτες ύλες. Σε αυτές συγκαταλέγονται bio-based και circular (ανακυκλωμένες) πρώτες ύλες πολυμερών καθώς επίσης και βιοαποικοδομήσιμα, κομποστοποιήσιμα υλικά, πάντα από εγκεκριμένους και πιστοποιημένους κατά ISCC PLUS προμηθευτές.