Η εταιρεία Πλαστικά Κρήτης αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς εξειδικευμένων πλαστικών προϊόντων στην Ελλάδα, με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό και διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της. Στο πλαίσιο του Industry 4.0, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο Industry o Προϊστάμενος Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας κ. Σταύρος Μεσσαριτάκης, η εταιρεία επενδύει στο R&D, και συγκεκριμένα «στη διασύνδεση των γραμμών παραγωγής και την επεξεργασία δεδομένων ώστε να βοηθηθεί η λύση αποφάσεων. Το τμήμα engineering της εταιρείας δουλεύει συνεχώς σε τέτοιες αναπτύξεις με τελικό στόχο τη συνεχή βελτίωση των διαδικασιών μας».

Επιπλέον, παρά τις αυξήσεις σε ενέργεια και πρώτες ύλες, ο κ. Μεσσαριτάκης τονίζει ότι «η εταιρεία συνεχίζει να διατηρεί το κόστος των προϊόντων της σε λογικά επίπεδα, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη διαχείριση των ενεργειακών και άλλων πόρων». Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρεία δημιουργεί στα πλαίσια του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, σύμφωνα με τον κ. Μεσσαριτάκη, την Ενεργειακή Κοινότητα Θαλής.

Το πρώτο έργο που θα κατασκευαστεί, με κάλυψη του 100% της δαπάνης από τα Πλαστικά Κρήτης, είναι ένα Φ/Β πάρκο ισχύος 1ΜW το οποίο θα παράγει ετησίως περίπου 1.500MWh καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας και θα εξοικονομεί τουλάχιστον 740tn CO2. Σε κάθε εργαζόμενό της θα αντιστοιχούν περίπου 3 kw από το συνολικό έργο και η αντίστοιχη παραγωγή από το Φ/Β θα συμψηφίζει τις καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας στο νοικοκυριό του, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια καλή πρακτική επιχειρηματικής Αειφορίας, ενώ παράλληλα θωρακίζεται η ανθεκτικότητα κάθε νοικοκυριού έναντι των όποιων ανατιμήσεων στις τιμές της ενέργειας.