Μεγάλη επένδυση υλοποιεί τα τελευταία τρία χρόνια στο κομμάτι της μηχανικής ανακύκλωσης η Πλαστικά Κρήτης, και έπεται συνέχεια, όπως ανέφερε ο Γιώργος Αμανάκης, Προϊστάμενος Ανακύκλωσης της εταιρείας στο πλαίσιο πάνελ στο Διεθνές Συνέδριο «Plastainability 2023» που διεξήχθη την 21 Νοεμβρίου υπό την διοργάνωση του ΣΒΠΕ. Η Πλαστικά Κρήτης από το 1992 δραστηριοποιείται στην ανακύκλωση των προϊόντων που διαθέτει στην ελληνική αγορά, όπως τα φιλμ κάλυψης, οι πλαστικές σωλήνες άρδευσης κ.ο.κ. «Έχουμε φτιάξει ένα σύστημα συλλογής, το οποίο έχουμε φτάσει σε ένα αρκετά καλό σημείο, έχοντας βοηθήσει στη δημιουργία 8 σταθμών συλλογής αρχικά σε όλη την Κρήτη και με κάποιες συνεργασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Αμανάκης, διευκρινίζοντας ότι ο κύριος όγκος των προϊόντων της κατευθύνεται σε Κρήτη και Πελοπόννησο.

Αναφορικά με την επένδυση, έγινε στο στάδιο του τεμαχισμού ώστε να παραλαμβάνονται και να δεματοποιούνται γρήγορα οι μεγάλοι όγκοι υλικού (γύρω στους 600 τόνους σε διάστημα μερικών μηνών). Άλλη επένδυση αφορούσε στην επέκταση του κτιρίου της ανακύκλωσης ώστε να αυξηθεί η παραγωγή, με την ένταξη ειδικής μηχανής με ειδικά φίλτρα «ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το προϊόν σε κάτι χρήσιμο και όχι μόνο σε σκουπιδοσακουλες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανάκης.
Υπενθυμίζεται ότι η Πλαστικά Κρήτης έχει σε εξέλιξη επενδύσεις σε νέες γραμμές παραγωγής, φωτοβολταϊκά και ψηφιακό μετασχηματισμό, σε Κίνα, Γαλλία και Ρουμανία.