Σε χρόνο ρεκόρ, μόλις 5 μήνες από την έναρξη εργασιών, ολοκληρώθηκε από την Phoenix Contact, η κατασκευή της νέας εγκατάστασης ηλεκτροκίνησης, σε μια έκταση 15.000 m² στο Rzeszów της Πολωνίας, όπου αναμένεται να αποτελέσει μια σημαντική μονάδα στο δίκτυο παραγωγής της Phoenix Contact E-Mobility, για την κατασκευή και τον έλεγχο διαφόρων καλωδίων φόρτισης AC και DC.
Η παραγωγή καλωδίων φόρτισης AC έχει ξεκινήσει από τα τέλη Ιανουαρίου, τέλεια χρονισμένη με τη σταθερή αύξηση της ζήτησης της παγκόσμιας αγοράς για προϊόντα ηλεκτροκίνησης.

Σε εξέλιξη περαιτέρω επενδύσεις
Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται περαιτέρω επενδύσεις για την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Γερμανία. Το νέο κτίριο εκτείνεται σε συνολική έκταση 15.000 m², η οποία χωρίζεται σε 14.000 m² χώρου παραγωγής και αποθήκευσης και 1000 m² χώρων γραφείων.
Η Phoenix Contact ιδρύθηκε το 1923 στο Essen της Γερμανίας. Διέγραψε μια λαμπρή πορεία τις δεκαετίες που ακολούθησαν και κατέχει πλέον ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών συνδέσεων και συστημάτων βιομηχανικού αυτοματισμού. Επίσημος αντιπρόσωπος της Phoenix Contact στην Ελλάδα από το 1986 είναι η KSA – Kalamarakis Sapounas Automation, η οποία εμπορεύεται μία τεράστια ποικιλία υλικών αυτοματισμού.