Ταχύτατα προχωρά το πενταετές επενδυτικό πλάνο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας Pharmazac, η οποία, στο πλαίσιο της μετατροπής της σε μια πλήρως καθετοποιημένη εταιρεία, επενδύει στην ανέγερση δύο νέων παραγωγικών μονάδων: στη Βιομηχανική Περιοχή Κερατέας και στη Βιομηχανική Περιοχή Λαμίας.

Αφού ολοκληρώθηκε το νέο εργοστάσιο παρασκευής ραδιοφαρμάκων στη Λαμία, η εταιρεία εισέρχεται τώρα στη δεύτερη φάση της κατασκευής του εργοστασίου παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων στην Κερατέα. Το έργο, έκτασης 11.000 τ.μ. στη Βιομηχανική Περιοχή Κερατέας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022, δίνοντας τη δυνατότητα στη βιομηχανία να παράγει σκευάσματα με το δικό της εταιρικό σήμα αλλά και φάρμακα τρίτων με τους οποίους έχει ήδη συνάψει συνεργασίες.

Όσον αφορά στη λειτουργία της εξειδικευμένης μονάδας παραγωγής ραδιοφαρμάκων στη ΒΙΠΕ Λαμίας, η Pharmazac συνεργάστηκε με τoν αμερικανικό κολοσσό General Electric Healthcare, για λογαριασμό του οποίου διανέμει ήδη στην ελληνική αγορά τα σκιαγραφικά σκευάσματα που αναπτύσσει. Η παραγωγική μονάδα ύψους 8 εκατ. ευρώ, έχει έκταση 1.000 τ.μ.