Σημαντική ενίσχυση μεγεθών παρουσίασε ο όμιλος Πέτρος Πετρόπουλος κατά το πρώτο εννεάμηνο της φετινής χρονιάς, σημειώνοντας μάλιστα 138% αύξηση στα κέρδη προ φόρων. Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της, καθώς και την επέκταση των συνεργασιών της.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις του Ομίλου Π. Πετρόπουλος κατά την περίοδο 1η Ιανουαρίου – 30 Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 42,6% και ανήλθαν σε €110,7 εκατ. από €77,6 εκατ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Το EBIDTA του Ομίλου αυξήθηκε κατά 98% και ανήλθε σε €8,8 εκατ. από €4,5 εκατ., ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €7,1 εκατ., σημειώνοντας «εκτίναξη» της τάξεως του 153%, έναντι €2,8 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Τα κέρδη μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 138% και ανήλθαν σε €4,7 εκατ. έναντι €2,0 εκατ. στις 30.9.2020.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέσα στον Οκτώβριο, ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας της Π. Πετρόπουλος με τον κινεζικό Όμιλο BYD (μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτροκίνησης παγκοσμίως) πέρα από την σύμπραξη στα ηλεκτρικά λεωφορεία. Η συμφωνία αφορά στη διανομή και τη συντήρηση στην Ελλάδα των ηλεκτρικών φορτηγών του κινεζικού ομίλου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται τέλος η αναβάθμιση υποδομών τηλεπικοινωνιών και δεδομένων της εταιρείας, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του έτους. Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης της υποδομής τηλεπικοινωνιών και δεδομένων στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας στην Ιερά Οδό. Οι προοπτικές του Ομίλου για το σύνολο της χρήσης αλλά και τα επόμενα χρόνια χαρακτηρίζονται θετικές.

Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας ο Πρόεδρός της, κ. Μιχάλης Οικονομάκης, η ζήτηση για τα προϊόντα της εισηγμένης επηρεάζεται από τη γενικότερη πορεία του ΑΕΠ, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να αναφέρονται σε αξιοσημείωτη οικονομική ανάπτυξη κατά τα αμέσως επόμενα έτη. Μέσα στο 2022 αναμένεται και να αποδώσει καρπούς η επέκταση της Π. Πετρόπουλος στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων, με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη.