Με το βλέμμα στραμμένο σε ένα πιο πράσινο μέλλον, η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, αποτελεί τον επίσημο διανομέα της BYD (Build your Dreams) στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην παροχή υπηρεσιών πώλησης και υποστήριξης μετά την πώληση, για τα υπερσύγχρονα, ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας σε όλη τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται περί ηλεκτρικών λεωφορείων με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τα οποία κινούνται αθόρυβα στους δρόμους πολλών Ευρωπαϊκών κρατών εδώ και μια δεκαετία.

Να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021, δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στους αθηναϊκούς δρόμους το Κ9 12μετρο ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD, – με μέσο όρο τα 320 χιλιόμετρα αυτονομίας την ημέρα – με τους επιβάτες να έχουν την ευκαιρία να βιώσουν πλήρως αθόρυβες διαδρομές στο πλαίσιο των δοκιμαστικών διαδρομών του Υπουργείου Μεταφορών ενόψει του διαγωνισμού για προμήθεια 800 λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ διατηρεί την ηγετική της θέση στους τομείς που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά και συνεχίζει να επιζητά την πρόοδο και την καινοτομία. Eίναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Αθηνών και αποτελεί κύριο εισαγωγέα μεταξύ άλλων, των κατασκευαστών Scania, Isuzu, Shell, Land Rover, Jaguar, Kubota.