Η Pernod Ricard Hellas, ακολουθώντας τις παγκόσμιες δεσμεύσεις του ομίλου αναφορικά με τη βιωσιμότητα και την κοινωνική υπευθυνότητα, πραγματοποιεί την -κομμένη και ραμμένη για τα ελληνικά δεδομένα- περιβαλλοντική δράση «My beach. Our Planet». Μάλιστα, είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της, η οποία θα προβεί στην εκπαίδευση επαγγελματιών της εστίασης για την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών λειτουργίας των ελληνικών beach bars.

Η πρωτοβουλία θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2022 από την Αττική με τον καθαρισμό 7 παραλιών και την εκπαίδευση κοντινών beach bars και αναμένεται να δημιουργήσει ένα σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, συμβάλλοντας στον καθαρισμό περισσότερων από 30.000 τ.μ. ελληνικών παραλιών, υπό την καθοδήγηση της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης iSea και με την συμμετοχή εθελοντών.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο κ. Mathieu Lambotte, CEO της Pernod Ricard Hellas, ανέφερε ότι πρώτη φορά η εταιρεία αφιερώνει τόσο μεγάλο budget στο ESG, με σχέδια να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο έτος. Σχετικά με το ενδεχόμενο περαιτέρω επένδυσης στην παραγωγή σε ελληνικό έδαφος, ο κ. Lambotte ανέφερε ότι η εταιρεία διανύει τα μέσα του οικονομικού της έτους, επομένως δεν υπάρχει κάποιο άμεσο σχέδιο, ωστόσο συνεχίζει να αναζητά συνεργασίες με Έλληνες entrepreneurs. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμφωνία με την ελληνική Roots Spirits, για την παραγωγή των προϊόντων της στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις της Pernod Ricard Hellas στη Μυτιλήνη.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Lambotte ανέφερε ότι η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με την εφοδιαστική αλυσίδα, ειδικά το τελευταίο επτάμηνο, οπότε και παρατηρήθηκε εκρηκτική αύξηση της ζήτησης. Ο CEO επιβεβαίωσε ότι η Pernod Ricard Hellas θα ακολουθήσει τη διεθνή τάση, αυξάνοντας τις τιμές των προϊόντων της εντός του επόμενου τετραμήνου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει σε τι ποσοστό.