Η PepsiCo αποκάλυψε το νέο εργοστάσιο της στην Πολωνία, το οποίο η εταιρεία περιγράφει ως την πιο «πράσινη» εγκατάστασή της στην Ευρώπη, η οποία χρησιμοποιεί πλήρως τις αρχές κυκλικής οικονομίας.
Το εργοστάσιο, σύμφωνα με την PepsiCo, δίνει έμφαση στην αυξανόμενη αναγνώριση της κυκλικής οικονομίας από τη βιομηχανία ως το πλαίσιο που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων του κλάδου των τροφίμων. Η νέα εγκατάσταση βρίσκεται κοντά στη Środa Śląska και θα θέσει σε εφαρμογή νέες βιώσιμες λύσεις που αναδεικνύουν τις αξίες της κυκλικής οικονομίας στην πράξη. Αυτές περιλαμβάνουν τη συλλογή βρόχινου νερού και νερού θέρμανσης για επαναχρησιμοποίηση και την παραγωγή ενέργειας μέσω ηλιακών συλλεκτών στον τελευταίο όροφο, με στόχο το εργοστάσιο να είναι κλιματικά ουδέτερο μέχρι το 2035.
Το πρότζεκτ ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ είναι το πέμπτο εργοστάσιο της εταιρείας στη χώρα, το οποίο θα παράγει για την εγχώρια αγορά και θα εξάγει σε περισσότερες από 20 χώρες, όπως η Γερμανία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία.