Η Παπαστράτος επενδύει συνεχώς στην κατηγορία των καινοτόμων, εναλλακτικών προϊόντων του τσιγάρου με στόχο μέχρι το 2023 το 75% των καθαρών εσόδων της να προέρχεται από αυτά και σε αυτό το πλαίσιο φέρνει τη νέα συσκευή θέρμανσης καπνού lil SOLID, σε συνέχεια της στρατηγικής συμφωνίας που υπέγραψαν η PMI και η ΚΤ&G, η κορυφαία εταιρεία προϊόντων νικοτίνης στη Νότια Κορέα. Η lil SOLID ενσωματώνει τεχνολογία θέρμανσης καπνού με ακίδα που θερμαίνει τον καπνό και δεν τον καίει, ενώ επιτρέπει 3 συνεχόμενες χρήσεις και έως 25 συνολικά με μία μόνο φόρτιση. Με αυτόν τον τρόπο παράγει ένα αερόλυμα που προσφέρει την απόλαυση του πραγματικού καπνού αποφεύγοντας την καύση, τη στάχτη και την επίμονη μυρωδιά που προκαλεί.

Η lil SOLID διατίθεται στην Ελλάδα μέσα από την εμπορική πλατφόρμα του IQOS. Το ίδιο ισχύει και για τις ειδικά σχεδιασμένες θερμαινόμενες ράβδους καπνού Fiit που παράγονται στο εργοστάσιο της Παπαστράτος, η παραγωγική δραστηριότητα του οποίου ενισχύθηκε το 2021 με νέα επένδυση 125 εκατ. ευρώ, επιπλέον αυτής των 300 εκατ. ευρώ το 2018. Με αφορμή την κυκλοφορία τους στην ελληνική αγορά, ο Γενικός Διευθυντής Εμπορικών Λειτουργιών της Παπαστράτος, κ. Θέμης Χασιώτης, δήλωσε:

«Διευρύνουμε συνεχώς το χαρτοφυλάκιό μας με νέες, καινοτόμες προτάσεις, όπως η συσκευή θέρμανσης lil SOLID 2.0, που παρέχει πρακτικότητα και ευκολία στη χρήση, καθώς και τις ειδικά σχεδιασμένες θερμαινόμενες ράβδους καπνού Fiit που παράγονται στο εργοστάσιο της Παπαστράτος. Και τα δύο εμπλουτίζουν σημαντικά το χαρτοφυλάκιο των εναλλακτικών προϊόντων μας και μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό προορισμό μας. Σε έναν κόσμο χωρίς τσιγάρα».