Την παροχή επιδοτήσεων σε ρεύμα και φυσικό αέριο στις επιχειρήσεις, ανάλογα με τo ύψος του ενεργειακού κόστους που βαραίνει τον κάθε επαγγελματικό κλάδο, ζητάει και πάλι, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, με αφορμή τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, για παροχή επιδοτήσεων σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Η Διοίκηση του Β.Ε.Α και ο Πρόεδρός του Παύλος Ραβάνης ζητούν για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση και το αρμόδιο το οικονομικό επιτελείο να προχωρήσουν άμεσα στον σχεδιασμό στοχευμένων μέτρων στήριξης των παραγωγικών επιχειρήσεων όπως:
1. Να δοθεί στις βιοτεχνικές επιχειρήσεις ποσοστό επιδότησης επί της ρήτρας αναπροσαρμογής και όχι έκπτωση στην τιμή ενέργειας,
2. Να δοθεί επιδότηση της αύξησης της ενέργειαςπου καταγράφεται στα τιμολόγια ενέργειας, με τη μορφή άτοκου δανείου ή επιστρεπτέαςπροκαταβολής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.
3. Να δοθεί η δυνατότητα επιλογής σταθερού τιμολογίου στις βιοτεχνικές επιχειρήσεις, ώστε να περιοριστεί η εξάρτησή τους από την χρηματιστηριακή τιμή ενέργειας.
4. Να καταρτιστεί σχέδιο από την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, το οποίο θα περιλαμβάνει και χρηματοδοτικές ενισχύσεις, προκειμένου οι επιχειρήσεις να προχωρήσουν στην αγορά μηχανημάτων χαμηλότερης ενεργειακής κλάσης, ή στην παραγωγή ΑΠΕ, για την κατασκευή των προϊόντων τους.
5. Να επιδοτηθεί η καταβολή των δημοτικών τελών στο 100% και μετά την λήξη της ενεργειακής κρίσης, οι επιχειρήσεις να επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς.
6. Να μειωθούν όλοι οι ειδικοί φόροι στους λογαριασμούς ενέργειας.