Στα 681 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αξία που προσέθεσε στην χώρα σε κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο ο Όμιλος Ηρακλής την τριετία 2018-2020. Τα παραπάνω αποτυπώνονται για πρώτη φορά στην Έκθεση με τίτλο «Προτεραιότητα στην κοινωνία», η οποία βασίζεται σε μελέτη που υλοποιήθηκε από το Τμήμα Υπηρεσιών Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της EY Ελλάδος.

Σύμφωνα με την παραπάνω μελέτη, ο μέσος όρος της συνεισφοράς του Ομίλου αντιστοιχεί στο 0,13% του ΑΕΠ της χώρας. Αντίστοιχα, η συνολική συνεισφορά του στα δημόσια φορολογικά έσοδα του κράτους ανέρχεται σε 222 εκατ. ευρώ, με τον μέσο όρο να αντιστοιχεί στο 0,10% των φορολογικών εσόδων του ελληνικού κράτους. Επιπρόσθετα, για κάθε 1 ευρώ άμεσης προστιθέμενης αξίας του Ομίλου κατά μέσο όρο ετησίως, δημιουργούνται επιπλέον 3,5 ευρώ στην ελληνική οικονομία, αναδεικνύοντας έτσι ότι η δυναμική του Ομίλου είναι τέτοια που ο κύκλος εργασιών του υπερτριπλασιάζει την παραγόμενη αξία.

Την ίδια περίοδο ο Όμιλος συνεισέφερε κατά μέσο όρο 6.537 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, οι οποίες αντιστοιχούν στο 0,02% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα. Ο κ. Δημήτρης Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά «Τα στοιχεία που αποτυπώνονται στην μελέτη της ΕΥ αποδεικνύουν ότι στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ σταθερή προτεραιότητά μας είναι να βελτιώνουμε διαρκώς τις επιδόσεις μας, φροντίζοντας παράλληλα για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τις κοινωνίες μέσα στις οποίες δραστηριοποιούμαστε αλλά και ενισχύοντας τις προοπτικές ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας».