Τη νέα εποχή που διαμορφώνει η στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα για τις μεταφορές και τις μετακινήσεις, σηματοδότησε το 2ο Electric Vehicle Conference, που διοργανώθηκε με ψηφιακή και φυσική παρουσία, στο Αμφιθέατρο της OTE Academy, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου. Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι η ελληνική κυβέρνηση θέτει τις βάσεις ώστε οι υποδομές στη χώρα μας να μπορούν να υποστηρίξουν ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων από τα 80.000, τον αριθμό δηλαδή που έχει τεθεί ως στόχο για την αγορά νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το 2030.

Τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ για νέες εγκαταστάσεις υποστήριξης των ηλεκτρικών οχημάτων παρουσίασε από την πλευρά της η Αleksandra Klenke από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και την DG MOVE. Για την επένδυση στην Ελλάδα που ετοιμάζει η γερμανική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Next e.GO, μίλησε ο Μartin Somer, αντιπρόεδρος της εταιρείας, τονίζοντας ότι η χώρα μας έχει όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε κυψέλη καινοτομίας για την ηλεκτροκίνηση.

Εκπρόσωποι κορυφαίων οργανισμών, όπως η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ, η Hellastron (Ένωση Αυτοκινητοδρόμων) και ο ΔΑΠΕΕΠ ανέλυσαν τα σχέδιά τους για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που θα επιλέξουν να αποκτήσουν νέα ηλεκτρικά οχήματα. Παράλληλα, στο συνέδριο συμμετείχαν κορυφαίοι παράγοντες του ευρωπαϊκού κλάδου των οχημάτων, όπως ο Thomas Neumann από την AVERE και ο Gent Grinvalds από την Copenhagen Electric, αλλά και καινοτόμοι ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα, όπως ο Αντώνης Κλαδάς από το ΕΜΠ, ο οποίος περιέγραψε πώς μπορεί ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο να μετατραπεί σε ηλεκτρικό.
Το 2ο Electric Vehicle Conference διοργανώθηκε με τη συμβολή του Μεγάλου Χορηγού, της εταιρίας ΚΑΥΚΑΣ, τους Χορηγούς Intracom, ΔΕΗ Blue, Schneider Electric και με υποστηρικτή την ERGO.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.electricvehicleconference.gr