Λεπτομέρειες σχετικά με το νέο, «έξυπνο» εργοστάσιο που εγκαινίασε πρόσφατα τη λειτουργία του στο Βιομηχανικό Πάρκο Αυλώνα έδωσε στη δημοσιότητα η Οικογένεια Στεργίου. «Σταθεροί στο όραμά μας να προσφέρουμε ποιοτικά αρτοποιήματα, επενδύσαμε σε τεχνολογία αιχμής για να δημιουργήσουμε ένα “έξυπνο εργοστάσιο” που ενσωματώνει χαρακτηριστικά του industry 4.0 σε όλη την αλυσίδα αξίας», σημειώνει η εταιρεία, κάνοντας ειδική αναφορά στη δημιουργία της πρώτης ρομποτικής αποθήκης βαθιάς κατάψυξης.
Το νέο εργοστάσιο:
• Λειτουργεί στο Βιομηχανικό Πάρκο Αυλώνα σε μια έκταση 25.871,22 τ.μ. με παραγωγική δυναμική πάνω από 96 τόνους ζύμης το 24ωρο.
• Έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα αφού 35% της ενέργειας που χρειάζεται για τη λειτουργία του θα καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό μαζί με ένα πλήθος πρακτικών μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας.
• Παράγει πάνω από 40.000lt προζυμιού ημερησίως που ωριμάζουν για πάνω από 24 ώρες δίνοντας έτσι στο τελικό προϊόν ένα διαφοροποιημένο γευστικό προφίλ.
• Συνιστά ένα «Έξυπνο Εργοστάσιο» που ανήκει στην κατηγορία Industry 4.0. Επενδύει σε τεχνολογίες αιχμής και ψηφιοποίηση παραγωγής μέσω διασύνδεσης συστημάτων και ανάλυσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.
• Επιπλέον, διαθέτει την πρώτη ρομποτική αποθήκη βαθιάς κατάψυξης (-22ο C), διασφαλίζοντας έτσι ότι η αλυσίδα ψύξης δεν διαταράσσεται και το προϊόν παραδίδεται στους επαγγελματίες στην εστίασης χωρίς να υποβαθμιστεί ποιοτικά. Όπως είχε γράψει προ ημερών το INDUSTRY, η εταιρεία για την υλοποίηση της παραπάνω επένδυσης δαπάνησε περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ, στοχεύοντας στην εξασφάλιση της υψηλής ποιότητας των παραγομένων προϊόντων και φιλοδοξώντας να ενισχύσει τη θέση της στον κλάδο, διευρύνοντας τον κύκλο εργασιών της και την πελατειακή της βάση.