Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου το 12th Future of Cities Conference στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής από την Boussias Events, ενώνοντας περισσότερα από 400 στελέχη, τα οποία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τάσεις και τις τεχνολογίες που οδηγούν τις πόλεις στην επόμενη ημέρα, να δικτυωθούν και να γνωρίσουν από κοντά στα booth των εκθετών τις λύσεις που προσφέρονται. H φετινή διοργάνωση ανέδειξε τις σημερινές προκλήσεις για τη διοίκηση των πόλεων, τη στρατηγική με την οποία θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν και τρόπους για μετάβαση σε έξυπνες υποδομές και δίκτυα, πλατφόρμες και IoT εφαρμογές, έξυπνα κτίρια και μεταφορές, αναδυόμενες τεχνολογίες και εφαρμογές.

Κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη του συνεδρίου, ο υπουργός ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση για τον μετασχηματισμό των πόλεων που φτάνει περίπου το μισό δισεκατομμύριο (250 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 90 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τους 17 μεγάλους δήμους και 130 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»). Στη συνέχεια έκανε λόγο για επίσπευση των διαδικασιών και εγκρίσεων με στόχο να προχωρήσουν τα προγράμματα και έργα ώστε έως το τέλος του καλοκαιριού να αρχίσουν να υλοποιούνται οι προτάσεις των Δήμων.

«Στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 επιδιώκουμε να κάνουμε αποτελεσματική χρήση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού και διαχειριστικού εργαλείου προκειμένου να ενδυναμώσουμε τις πόλεις και να αναζωογονήσουμε τις υποβαθμισμένες αστικές περιοχές», τόνισε από πλευράς του ο κ. Δημήτρης Σκάλκος, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, και στις «Δράσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) και την προώθηση των «καθαρών» μεταφορών και της ηλεκτροκίνησης. Χρυσοί χορηγοί του 12th Future of Cities Conference ήταν οι εταιρείες Intracom Telecom, Space Hellas-SingularLogic και μέγας χορηγός η Uni Systems/ Pleiades. Χορηγοί οι εταιρείες Dotsoft, Intellisoft, Novoville, WINGS ICT Solutions και υποστηρικτής η Go4Box.