«Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες της εταιρείας» επεσήμανε ο πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη κ. Michael O’Neill, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, τονίζοντας ότι είναι «πραγματικά ενθουσιώδης» για το μέλλον.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό, που αναλαμβάνουμε δράση τώρα για να διαμορφώσουμε το μέλλον και προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό όχι μόνο για την Δωδώνη αλλά συνολικά για την ελληνικό Αγροδιατροφικό Τομέα», υπογράμμισε ο κ. O’Neill. Συμπλήρωσε δε ότι είναι «εξαιρετικά ενθαρρυντικά τα σχέδια του Υπουργείου, που μας παρουσίασε η Υφυπουργός, για την ανάπτυξη της αιγοπροβατοτροφίας και την ανάδειξη της βιωσιμότητας ως βασικού συγκριτικού πλεονεκτήματος του ελληνικού Πρωτογενούς Τομέα».

Προάσπιση των ελληνικών προϊόντων
Η κ. Αραμπατζή επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας, περιηγήθηκε στους χώρους της παραγωγής και είχε συνάντηση με Michael O’Neill, τον Αντιπρόεδρο & Πρόεδρο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, Ιωάννη Βιτάλη και εκπροσώπους των εργαζομένων. «Η Δωδώνη είναι μια επιχείρηση που συνδυάζει ακριβώς εκείνα τα χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν τη νέα εποχή στην ελληνική οικονομία: προσελκύει σημαντικά ιδιωτικά κεφάλαια, εν προκειμένω από το εξωτερικό, δραστηριοποιείται σε ακριτική περιοχή, έχει έντονο αναπτυξιακό αλλά και κοινωνικό αποτύπωμα λόγω του ότι προσφέρει εισόδημα στους κτηνοτρόφους μας και δημιουργεί θέσεις εργασίας στην ελληνική περιφέρεια, ενώ έχει σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό», σημείωσε από την πλευρά της η Υφυπουργός.

Επαναβεβαίωσε δε τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας για την προάσπιση των ελληνικών προϊόντων και την πάταξη της μάστιγας των ελληνοποιήσεων. «Ψηφίσαμε και ενεργοποιήσαμε το κατά κοινή παραδοχή αυστηρότερο πλαίσιο κυρώσεων, εντατικοποιήσαμε τους ελέγχους, ενώ πρόσφατα επιβλήθηκε μετά από χρόνια το μεγαλύτερο πρόστιμο σε εταιρεία για τη χρήση αγελαδινού γάλακτος στην παραγωγή φέτας», σημείωσε.