«Παραμένουμε ανήσυχοι για το πρόβλημα της ρύπανσης του ποταμού Ασωπού στον δήμο Οινοφύτων», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα η Ευρωπαία Επίτροπος για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις κα Elisa Ferreira, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία της 39ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας. Για να προσθέσει, ότι το περιβάλλον πρέπει να αντιμετωπίζεται ως άμεση προτεραιότητα από τις βιομηχανίες της περιοχής, τις οποίες παρότρυνε επίσης να ενώσουν δυνάμεις και να δημιουργήσουν clusters και συνέργειες μεταξύ τους.

Οι εκλογές του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της ίδιας μέρας ανέδειξαν στη θέση του νέου προέδρου, τον κ. Πάνο Λώλο, γενικό διευθυντή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. στη θέση του επί 30 χρόνια προέδρου του ΣΒΣΕ, κ. Νίκου Κουδούνη. Ο κ. Λώλος, υπενθύμισε την πολύ μεγάλη σημασία των Οινοφύτων ως της μεγαλύτερης βιομηχανικής περιοχής της χώρας, η οποία αντιπροσωπεύει το 77% του ΑΕΠ της Στερεάς Ελλάδας και το 5% του εθνικού ΑΕΠ, με παραπάνω από 100 εγκατεστημένες επιχειρήσεις όπου απασχολούνται 207 χιλιάδες εργαζόμενοι.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την ανακύκλωση και τις πρώτες ύλες, με στόχο τη μείωση της εξάρτησης της χώρας από τις εξαγωγές, στην απαραίτητη επίσης αρμονική βιομηχανική συνύπαρξη, αλλά και στο ενεργειακό κόστος, που ειδικά σήμερα απασχολεί εκ νέου τη βιομηχανία. Δεσμεύτηκε τέλος για νέες επενδύσεις και συνολικότερα για την ποιοτική προσαρμογή της Βιομηχανίας της Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.