Το 2021 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τις πωλήσεις τεχνολογίων για τη βιομηχανία. Σύμφωνα με έκθεση της 14ης Φεβρουαρίου από το Association for Manufacturing Technology, οι παραγγελίες τεχνολογίας από κατασκευαστές έσπασαν τα 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, το υψηλότερο ποσό που έχει καταγραφεί. Σύμφωνα με την AMT, ειδικά το τελευταίο εξάμηνο του έτους, οι παραγγελίες αυξήθηκαν δραματικά. Ο Αύγουστος έως τον Δεκέμβριο του 2021, ανέφερε η ένωση, είδε μια σειρά παραγγελιών που έσπασαν τα 500 εκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα, που αποτελεί το πρώτο σερί πέντε μηνών τέτοιου βεληνεκούς στα αρχεία του Συνδέσμου.

Συνολικά, τα 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για τις τεχνολογίες στη βιομηχανία το 2021 ήταν περισσότερα κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το 2020. Η AMT αναφέρει ότι τα 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια στις παραγγελίες του 2021 ξεπέρασαν το σύνολο των 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων του 2020 κατά 55%. «Μετά από πέντε συνεχείς μήνες καταγραφής ιστορικά υψηλών παραγγελιών, είναι δύσκολο να περιγράψουμε το 2021 ως κάτι άλλο εκτός από εξαιρετικό», δήλωσε ο πρόεδρος της AMT Ντάγκλας Γουντς.
Ο Woods συνέχισε σημειώνοντας ότι μεγάλο μέρος της αύξησης των παραγγελιών προήλθε από τομείς που «δεν ήταν συνήθως κινητήριες δυνάμεις του κλάδου», συμπεριλαμβανομένων των κατασκευών.

Η AMT αναφέρει ότι οι βιομηχανίες είδαν «υπερβολική ζήτηση» για μηχανές λείανσης που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τρυπανιών και άλλων εργαλείων κατασκευής για την κάλυψη της ζήτησης στην αγορά κατοικίας του περασμένου έτους.
Ο Woods προέβλεψε ότι η έκρηξη θα μετριαστεί σύντομα, ωστόσο: «Ενώ οι προβλέψεις εξακολουθούν να δείχνουν αισιοδοξία για το 2022, αναμένουμε να δούμε κάποια υποχώρηση τους πρώτους μήνες του έτους», είπε ο Woods, επικαλούμενος εκτεταμένες καθυστερήσεις, ελλείψεις βασικών εξαρτημάτων και μη πληρωμένες θέσεις εργασίας.