Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Manufacturing Excellence Awards 2021, το βράδυ της Τρίτης 5 Οκτωβρίου, στο Κτήμα Καλλίστη. Έχοντας την ευκαιρία να συναντηθούν και πάλι από κοντά, στην καθιερωμένη πλέον «γιορτή» της ελληνικής βιομηχανίας, έδωσαν το παρών περισσότερα από 240 υψηλόβαθμα στελέχη και CEOs των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, οργανισμών, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, decision-makers της αγοράς και δημοσιογράφοι. Η διοργάνωση των Manufacturing Excellence Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει βέλτιστες και καινοτόμες πρακτικές βιομηχανικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της λειτουργίας τους.

«Η σημερινή βραδιά είναι και μια γιορτή αναγνώρισης και εκτίμησης προς την “Ελλάδα που Παράγει”», τόνισε κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης, κ. Δημήτρης Βέργαδος, Δ/ντής Τομέα ΜΜΕ, Θέσεων και Ενημέρωσης, ΣΕΒ. «Η φετινή διοργάνωση παρά την κρίση της πανδημίας συμπίπτει με μια -τολμώ να πω- “ολική επαναφορά της συμβολής της βιομηχανίας σε μια βιώσιμη οικονομική μεγέθυνση”, όπως αποτυπώνεται μέσα από την εντυπωσιακή ανθεκτικότητα της βιομηχανικής παραγωγής και των βιομηχανικών εξαγωγών στη χώρα μας», συνέχισε.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βαθμολογήσαμε τόσο αξιόλογες και καινοτόμες πρακτικές, οι οποίες αναβαθμίζουν συνολικά την ελληνική βιομηχανία. Πιστεύουμε ότι τα Manufacturing Excellence Awards Awards λειτουργούν, όχι μόνον ως μέσον αναγνώρισης και περαιτέρω ενθάρρυνσης των πρωταγωνιστών, αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για ανάληψη ανάλογων πρακτικών», κατέληξε ο κ. Βέργαδος. Τα Μεγάλα Βραβεία της χρονιάς απέσπασαν η EΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ A.E στην κατηγορία Smart & Innovative Factory of the Year και η Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ στην κατηγορία Sustainable Factory of the Year. Στην ενότητα «Αριστεία ανά βιομηχανικό κλάδο», νικητές αναδείχθηκαν οι εταιρείες FAMAR, KOUVIDIS, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε, Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ, KLEEMANN HELLAS SA και Παπαστράτος. Τα βραβεία διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του ΣΕΒ και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.