Στο Radisson Blu Park Hotel πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022, η Τελετή Απονομής Βραβείων των νικητών των Energy Mastering Awards 2022. Στόχος των Energy Mastering Awards 2022, που διοργάνωσε για 4η χρονιά η BΟUSSIAS με το Manufacturing magazine, είναι να αναγνωριστούν οι επιχειρήσεις, οργανισμοί και πάροχοι σχετικών υπηρεσιών και λύσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική πορεία στην επίτευξη υψηλής στάθμης προτύπων ενεργειακής διαχείρισης και έχουν δεσμευτεί ως προς κάποιους διαρκείς και φιλόδοξους στόχους για μελλοντική βελτίωση και βιώσιμη ανάπτυξη.

Την Τελετή Απονομής τίμησε με την παρουσία της η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία αφού συνεχάρη τους νικητές των βραβείων, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικές και καινοτόμες είναι οι βραβευμένες πρακτικές των επιχειρήσεων. «Τέτοιες πρακτικές φέρνουν την ελπίδα για βιωσιμότητα και ανάπτυξη των ίδιων των επιχειρήσεων, αλλά και γίνονται αρωγοί στη υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, σχετικά με τη μετάβαση της χώρας σε «πράσινες» μορφές ενέργειας, θωρακίζοντας παράλληλα το σύστημα λειτουργίας της ενεργειακής μας αγοράς» είπε χαρακτηριστικά. Η κα Α. Σδούκου απένειμε στους νικητές τις 4 κορυφαίες διακρίσεις του 2022.

Κορυφαία Βραβεία
Τα Energy Mastering Awards 2022 περιλάμβαναν 4 κορυφαίες διακρίσεις τις οποίες απέσπασαν οι εταιρείες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη συνολική βαθμολογία από τα βραβεία που έλαβαν σε διαφορετικές κατηγορίες. Έτσι, Energy Efficient Company of the Year αναδείχθηκε η METRO AEBE, Energy Efficient Solution of the Year αναδείχθηκε η Schneider Electric, Energy Supplier of the Year αναδείχθηκε o ΑΚΤΩΡ FACILITY MANAGEMENT, ενώ το Stewardship Award for Efficiency Initiative κατέκτησε η UNI-PHARMA S.A. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.energyawards.gr για να δείτε όλους τους νικητές, τις καινοτόμες πρακτικές τους, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.