Το smart factory αλλά και οι «έξυπνες» πρακτικές που οδηγούν σε ένα βιώσιμο, από κάθε άποψη, αποτέλεσμα βρέθηκαν στο επίκεντρο της σχετικής θεματικής με τίτλο «The Factory of the Future», που φιλοξενήθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Η Barbara Frei, Executive Vice-President and Chief Executive Officer, Industrial Automation, της Schneider Electric, κλήθηκε να περιγράψει τον ρόλο της βιομηχανίας απέναντι στις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις.

«Η βιομηχανία του μέλλοντος πρέπει να λύσει το πρόβλημα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Το 30% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παράγονται από βιομηχανίες. Αν μπούμε δε, σε λεπτομέρειες, όλες οι βαριές βιομηχανίες έχουν πάρει έναν δρόμο, έχουν εξασφαλίσει την επάρκεια τους και τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον εξηλεκτρισμό» σημείωσε και πρόσθεσε πως η ελαφριά βιομηχανία είναι αυτή που έχει να διανύσει την μεγαλύτερη απόσταση τώρα. Μιλώντας για την εταιρεία της, ανέφερε πως πρόγραμμα smart factory ξεκίνησε το 2017 και αποτελείται από διάφορα σκέλη όπως: optimizing, πρόληψη μέσω διάγνωσης, εξοικονόμηση και διαχείριση ενέργειας.

Οι πρακτικές στα smart factories της Schneider
Τα case studies από την εφαρμογή των πρακτικών ενός έξυπνου εργοστασίου, παρουσίασαν και δύο smart factory leaders από την Γαλλία και τις ΗΠΑ, η Virginie Rigaudeau, Smart Factory Communication Officer στη Schneider Electric και ο Kenneth Labhart, Global Supply Chain North America της Schneider Electric. Σύμφωνα με τον κ. Labhart, «η ενδυνάμωση του προσωπικού με ψηφιακά εργαλεία είναι η καρδιά του ψηφιακού μετασχηματισμού. Το να δίνεις στον εργαζόμενο τη δυνατότητα να κάνει τη σωστή επιλογή στον σωστό χρόνο».

Ο ίδιος τόνισε πως η δυνατότητα να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι τα data είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή αποδοτικότητα, καθώς έτσι ένα εργοστάσιο μπορεί να γνωρίζει πόση ενέργεια χρησιμοποιείται, πότε και σε ποιο σημείο της παραγωγής. «Έχουμε ασχοληθεί πολύ με το IoT στο έξυπνο εργοστασιακό μας, και στο Lexington για παράδειγμα, έχουμε πάνω από 2000 σήματα που μεταδίδονται από το εργοστάσιο, σήματα δεδομένων για κρίσιμες παραμέτρους ποιότητας και κατάστασης του εξοπλισμού, όπως και για την ενέργεια. Ξεκινάμε το ταξίδι μας στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αξιοποίηση των βάσεων δεδομένων που είναι συνδεδεμένες στο IoT» πρόσθεσε ο κ. Labhart.

Για τη σημασία που έχει ο ανθρώπινος παράγοντας, μίλησε με τη σειρά της η κα Rigaudeau.
«Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι όταν ξεκινήσαμε αυτόν τον μετασχηματισμό στο τέλος του 2017. Όλα ήταν καινούργια, πειραματιζόμασταν αλλά είχαμε στο μυαλό ότι το ενδιαφέρον των ανθρώπων θα ήταν το κλειδί για την επιτυχία. Όταν λέω άνθρωποι εννοώ όλους τους ανθρώπους» τόνισε, επισημαίνοντας πως όσοι εργάζονται στα μηχανήματα είναι αυτοί έχουν όλη την ακριβή γνώση της διαδικασίας και είναι η σπουδαιότερη πηγή ανατροφοδότησης. Τέλος, η κα Frei, ήταν σαφής ως προς το τι πρέπει να κάνει κάποιος για να κάνει «έξυπνο» το εργοστάσιο του. «Μπορεί να επιλέξει ένα είδος αρθρωτού συστήματος και καθεμία από αυτές τις “αρθρώσεις” πρέπει να είναι μια βιώσιμη επιχειρηματική περίπτωση» κατέληξε προσθέτοντας πως εξαρχής θα πρέπει να έχουν τεθεί και κάποια σωστά KPIs.