Η Ocean Winds, η υπεράκτια κοινοπραξία που ανήκει στην EDPR (50%) και την Engie (50%), κέρδισε το block NE4 από το Crown Estate Scotland («CES») στο πλαίσιο του διαγωνισμού ScotWind για τον θαλάσσιο βυθό. Ειδικότερα, η κοινοπραξία απέκτησε αποκλειστικά δικαιώματα για την ανάπτυξη ενός υπεράκτιου αιολικού έργου σταθερού πυθμένα, περίπου 1 GW, στο block NE4, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Caledonia, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί μέρος της παραγωγής για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου.

Η έκταση 440 χλμ2 στον πυθμένα της Caledonia γειτνιάζει με τα υφιστάμενα υπεράκτια έργα Moray East (950 MW) και Moray West (0,9 GW), επιτρέποντας στην Ocean Winds να αξιοποιήσει την εμπειρία και τις συνέργειες από την ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία του πάρκου Caledonia, σε συνδυασμό με τα έργα Moray East και Moray West. Ο Miguel Stilwell d’Andrade, Διευθύνων Σύμβουλος της EDP και της EDP Renewables, εξηγεί: «Η ανάθεση αυτού του έργου ενισχύει και εδραιώνει τη θέση μας ως βασικού παίκτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχουμε ήδη τα όμορα έργα Moray East και Moray West, ευνοώντας τις συνέργειες μεταξύ τους και βελτιώνοντας την αποδοτικότητά τους.

Η παρουσία μας στην περιοχή για περισσότερο από μια δεκαετία την καθιστά μια στρατηγική αγορά για τον Όμιλο και είμαστε σταθερά αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τον επενδυτικό μας χάρτη για την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης». Η Ocean Winds συνεχίζει να επεκτείνει την παρουσία της στη Σκωτία, με το Caledonia να αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος της δεκαετίας.