Η Oatly Group, η μεγαλύτερη εταιρεία ροφημάτων βρώμης στον κόσμο, ανακοίνωσε το άνοιγμα της πρώτης μονάδας παραγωγής της στο Ma’anshan της Κίνας, μόλις λίγους μήνες μετά το άνοιγμα του πρώτο της ασιατικού εργοστασίου στη Σιγκαπούρη τον Ιούλιο.

Η νέα μονάδα παραγωγής αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας της Oatly για την κατασκευή εργοστασίων κατάλληλων για το μέλλον, με αποτελεσματική χρήση των πόρων και ελάχιστες αρνητικές επιπτώσεις στον πλανήτη. Η εγκατάσταση είναι μία από τις έξι εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς η Oatly επεκτείνεται. «Το άνοιγμα του πρώτου μας εργοστασίου στην Κίνα παρέχει περισσότερη χωρητικότητα για την Oatly στην Ασία, υποστηρίζοντας την παγκόσμια επέκταση και καλύπτοντας την αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς.

Έτσι, επεκτείνουμε τη διαδικασία παραγωγής ροφημάτων βρώμης παγκόσμιας κλάσης από τη Σουηδία στην Κίνα, καθιστώντας τις φυτικές δίαιτες προσβάσιμες σε περισσότερους ανθρώπους για να αντιμετωπίσουμε τις κλιματικές προκλήσεις. Δίνουμε ένα καλό παράδειγμα για ολόκληρη τη βιομηχανία τροφίμων όσον αφορά την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε ο David Zhang, Πρόεδρος της Oatly για την Ασία.