Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Schneider Electric, ο Jean-Pascal Tricoire, αναγνωρίστηκε ως Glassdoor Top CEO για την αδιάκοπη δέσμευσή του για την ανάπτυξη μιας ισχυρής κουλτούρας εργαζομένων χωρίς αποκλεισμούς που οδηγεί στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα.

Η Glassdoor, εταιρεία που εξειδικεύεται σε εργασιακά θέματα για τις εταιρείες, παρουσίασε το ετήσιο «Employee Choice Award» αναγνωρίζοντας τους κορυφαίους Διευθύνοντες Συμβούλους σε χώρες σε όλη τη Βόρεια Αμερική και σε περιοχές της Ευρώπης. Ο κ. Tricoire κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη Γαλλία και την όγδοη στον Καναδά με βάση τα ανώνυμα και εθελοντικά σχόλια των εργαζομένων κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, κατέχει, έγκριση της τάξεως 97% από το εργατικό δυναμικό της εταιρείας, 24 βαθμούς υψηλότερα από τον μέσο όρο για τους Glassdoor CEO.

Από τον διορισμό του ως Διευθύνων Σύμβουλος το 2006, η ηγετική θητεία του κ. Tricoire συνέβαλε στη μετάβαση της Schneider Electric σε έναν παγκόσμιο όμιλο, επεκτείνοντας το πεδίο των δραστηριοτήτων της εταιρείας από πάροχο ηλεκτρικών προϊόντων σε έναν προμηθευτή ψηφιακών συστημάτων και ολοκληρωμένων λύσεων. Η δέσμευση του κ. Tricoire για την βιωσιμότητα, που δημιουργήθηκε με σκοπό να «δώσει σε όλους την ευκαιρία να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ενέργεια και τους πόρους μας», οδήγησε στην αναγνώριση της Schneider Electric ααπό την εταιρεία Corporate Knights ως η πιο βιώσιμη εταιρεία του 2021 παγκοσμίως.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, η θητεία του κ. Tricoire στο United Nations Global Compact Board παρατάθηκε για άλλα τρία χρόνια καθώς ολοκλήρωσε το πενταετές του καθήκον ως ένας από τους 10 εταιρικούς πρωταθλητές του ΟΗΕ #HeForShe IMPACT. Τα τελευταία έξι χρόνια έχει οδηγήσει την εταιρεία στην επίτευξη τριών δεσμεύσεων για την προώθηση της ισότητας των φύλων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του μισθού στο 99,6% του εργατικού δυναμικού παγκοσμίως, πάνω από τον αρχικό στόχο του 95%.