Την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 4 εκατ. ευρώ δρομολογεί εντός του έτους ο Όμιλος Ντρουκφάρμπεν Ελλάς, με αντικείμενο την επέκταση των παραγωγικών εγκαταστάσεων των εργοστασίων Ασπροπύργου και Χαλκίδας και στόχο την αύξηση της παραγωγής και την ανάπτυξη νέας κατηγορίας προϊόντων. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, λεπτομέρειες για τις κινήσεις αυτές αναμένεται να ανακοινωθούν τον Ιανουάριο του 2022.

Οι επενδύσεις αυτές σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε διαδικασία τοποθέτησης φωτοβολταϊκών με κάλυψη κατά 80% των απαιτήσεων ηλεκτρικής ενέργειας του εργοστασίου του Ασπρόπυργου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο Industry o Διευθύνων Σύμβουλος της Ντρουκφάρμπεν, κ.

Γεώργιος Καραβασίλης, στοχεύουν στην υλοποίηση του στρατηγικού επιχειρηματικού πλάνου του Ομίλου. Με βάση τα στοιχεία της ετήσιας οικονομικής έκθεσης του 2020, ο κύκλος εργασιών στους κλάδους που δραστηριοποιείται ο Όμιλος ενισχύθηκε συνολικά κατά 12,32%, φτάνοντας το ποσό των 62,17 εκατ. ευρώ, με τάση να διατηρηθεί αυτή η δυναμική και το 2021. Σύμφωνα με τον κ. Καραβασίλη, αυτό οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση και το νέο πελατολόγιο του Ομίλου.

Όσον αφορά το μείζον ζήτημα που απασχολεί την αγορά και αυτό δεν είναι άλλο από το ύψος των ανατιμήσεων των πρώτων υλών και την αύξηση του κόστους της ενέργειας, ο κ. Καραβασίλης τόνισε πως ναι μεν ο Όμιλος όπως και όλος ο κλάδος επηρεάστηκαν, ωστόσο λόγω συγκράτησης των δαπανών και των αυξημένων πωλήσεων που σημείωσε, προχωρά στην απορρόφηση μέρους της αύξησης των πρώτων υλών ενώ ένα άλλο μέρος αναμένεται να το μετακυλήσει στις τελικές τιμές.