Μέσα από μια δυναμική πορεία 26 ετών, η ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ διευρύνει με συνέπεια το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της, εστιάζοντας στην ανάπτυξη προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Το μότο «We create products. We inspire brands.», αντικατοπτρίζει τη φιλοδοξία της εταιρείας να είναι πρωτοπόρος στη δημιουργία προϊόντων και στην ανάπτυξη συνεργασιών που οδηγούν την αγορά προς νέα δεδομένα αειφορίας και καινοτομίας.

Με συνεχείς επενδύσεις και την ανάπτυξη δύο πρότυπων παραγωγικών μονάδων, η ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ αναδεικνύει την προσήλωσή της σε προϊόντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Όπως μας εξηγεί ο ιδρυτής της Δρ. Αθανάσιος Ντελόπουλος, Electrical Eng. NTUA, Msc. Phd Imperial College, η πελατοκεντρική φιλοσοφία και η δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες είναι κεντρικά στοιχεία της στρατηγικής της εταιρείας, με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη και επέκταση τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.

Μπορείτε να δώσετε μια επισκόπηση της ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ ως εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας, της αποστολής και των βασικών αξιών της;

H ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ ιδρύθηκε το 1998. Καταγράφοντας μία σταθερά ανοδική πορεία, σήμερα δραστηριοποιείται στην παραγωγή χημικών προϊόντων στους τομείς συντήρησης οχημάτων (car care), οικιακών καθαριστικών και απορρυπαντικών (home care) και προϊόντων προσωπικής υγιεινής (personal & health care). Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας με σαφή προσανατολισμό στις βιώσιμες λύσεις συσκευασίας καθώς και στην ανάπτυξη της εξαγωγικής μας δραστηριότητας.
Το μότο μας «We create products, we inspire brands» εκφράζει όχι μόνο την ολιστική μας προσέγγιση προς τους πελάτες μας, αλλά και την αποστολή μας να δημιουργούμε στρατηγικές συνεργασίες με γνώμονα τις αξίες της ποιότητας, της βιωσιμότητας, της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας.
Αυτές είναι και οι αξίες που διέπουν τη λειτουργία μας και έχουν συντελέσει τόσο στη δημιουργία επιτυχημένων συνεργασιών με εμβληματικές εταιρείες και brands στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όσο και στην αναπτυξιακή μας πορεία που στηρίζεται στη συνεχή βελτίωση της παραγωγικής μας ικανότητας.

Τι διαφοροποιεί την ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ από άλλες εταιρείες του ίδιου κλάδου;

Στην ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, κάθε μέλος της ομάδας μας αντιμετωπίζει την ικανοποίηση του πελάτη ως προσωπικό στοίχημα. Έχουμε όλοι σαν αρχή να παρέχουμε βελτιστοποιημένα προϊόντα και υπηρεσίες που κάνουν πρώτα εμάς τους ίδιους περήφανους.
Η εμπλοκή μας στην ανάπτυξη μιας νέας σειράς προϊόντων ξεπερνά τα όρια μιας απλής υλοποίησης. Φροντίζουμε έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να συνδυάζει τη σχεδίαση υψηλής αισθητικής, στοιχεία καινοτομίας, την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, τη λειτουργικότητα και φυσικά την ανταγωνιστικότητα.
Η προσωπική μας ικανοποίηση πηγάζει από το γεγονός ότι εμβληματικά brands φιλοξενούνται ήδη σε προτάσεις που αναπτύξαμε ειδικά για τους πελάτες μας, με χαρακτηριστικά βιωσιμότητας και καινοτομίας που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

Θα μπορούσατε να αναπτύξετε το φάσμα των προϊόντων ή υπηρεσιών που προσφέρει η ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, ειδικά αυτές που απευθύνονται στις βιομηχανικές επιχειρήσεις;

Όπως σημειώθηκε παραπάνω, η ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στις κατηγορίες car, home, personal και health care. Αναγκαία προϋπόθεση για τη βελτιστοποίηση των προτάσεών μας αποτελεί η ύπαρξη πρότυπων προϊόντων, που ενσωματώνουν στην πράξη τις αξίες της καινοτομίας, ποιότητας και βιωσιμότητας. Κατά συνέπεια, δημιουργούμε πρότυπα brands τα οποία αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους τους στρατηγικούς πελάτες μας.

Μπορείτε να μοιραστείτε πρόσφατες καινοτομίες ή εξελίξεις εντός της ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ που συνέβαλαν στην επιτυχία της;

Όσον αφορά στην παραγωγική μας ικανότητα, με συνεχείς επενδύσεις, και έχοντας με επιτυχία συμμετάσχει σε 5 διαδοχικά επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο των Αναπτυξιακών Νόμων, έχουμε δημιουργήσει 2 σύγχρονες παραγωγικές μονάδες.

Το 2021 ολοκληρώθηκε η παραγωγική μονάδα στο Άρμα Τανάγρας, η οποία επικεντρώνεται στην παραγωγή προϊόντων health & personal care. Η μονάδα έχει αδειοδοτηθεί από τον ΕΟΦ για την παραγωγή απολυμαντικών σκευασμάτων και καλλυντικών, ενώ το 2022 πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το ISO 22716:2007 για την παραγωγή καλλυντικών. Παράλληλα, με τρόπο συνεχή, αναβαθμίζουμε τόσο τις παραγωγικές όσο και τις συσκευαστικές δυνατότητες της μονάδας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ικανότητα υποστήριξης βιώσιμων συσκευασιών.

Το 2022 αποκτήθηκε η παραγωγική μονάδα στη Ριτσώνα Βοιωτίας, η οποία επικεντρώνεται στην παραγωγή προϊόντων home & car care. Πρόκειται για ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς επεκτείνονται οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις, με στόχο το 2025 να ξεπερνούν τα 9.000 τμ, κατασκευάζονται χώροι γραφείων και εργαστηρίων, και ενισχύεται ο παραγωγικός εξοπλισμός που αφορά στην παραγωγή βιώσιμων, less plastic, συσκευασιών.

Καίριας σημασίας είναι επίσης οι στρατηγικές μας συνεργασίες με ηγετικές εταιρείες. Στον τομέα της εύκαμπτης συσκευασίας για παράδειγμα, παρέχουμε βελτιστοποιημένες λύσεις με την υποστήριξη της Amcor – παγκόσμιας δύναμης στην εύκαμπτη συσκευασία – της οποίας είμαστε επίσημοι αντιπρόσωποι στην Ελλάδα. Στην ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ θεωρούμε ότι μέσω της καινοτομίας μπορούμε να διευκολύνουμε τη μετάβαση σε βιώσιμες λύσεις συσκευασίας.

Με εναλλακτικούς τρόπους, επιχειρούμε να προσδώσουμε στην εύκαμπτη συσκευασία χαρακτηριστικά αυτονομίας, να την κάνουμε δηλαδή λειτουργική ως βασική συσκευασία και όχι μόνο ως refill. Τέτοιες προσπάθειες αποτελούν οι ιδέες «Flexi In Frame» και «Box in a Bag», που έχουν εφαρμογή στους τομείς Home & personal care.
Επιπλέον, στον τομέα της PET συσκευασίας, επενδύουμε στην απόκτηση εξοπλισμού τόσο για την παραγωγή φιαλών όσο και την παραγωγή preform. Αυτός ο παραγωγικός εξοπλισμός παρέχει την ελευθερία στη σχεδίαση tailor-made λύσεων χωρίς τους περιορισμούς που θέτουν σήμερα τα τυποποιημένα preforms.

Με ποιο τρόπο μπορείτε να διευκολύνετε τη μετάβαση σε βιώσιμες λύσεις συσκευασίας;

Καταρχάς ως βιώσιμη λύση στη συσκευασία, θεωρούμε κάθε λύση που αποσκοπεί:
• Στην ελαχιστοποίηση της χρήσης πλαστικού – Less plastic.
• Στη χρήση υλικών που ανακυκλώνονται – Recyclable.
• Στη δυνατότητα χρήσης ανακυκλωμένων υλικών – Reuse.

Αν και η εφαρμογή βιώσιμων λύσεων στον τομέα της συσκευασίας αποτελεί υποχρέωσή μας προς το περιβάλλον, ανάγκη που αναγνωρίζεται από τον καταναλωτή, και ένα ορθό μοντέλο ανάπτυξης, η πραγματικότητα είναι πως η μετάβαση σε αυτές είναι γεμάτη προκλήσεις.
Οι υφιστάμενες λύσεις, όπως για παράδειγμα οι συμβατικές φιάλες πολυαιθυλενίου (HDPE), έχουν υψηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και υπέρμετρη χρήση πλαστικού. Είναι όμως δοκιμασμένες για πολλά χρόνια και αποτελούν μέρος της καθημερινότητας.

Από την άλλη, οι νέες βιώσιμες λύσεις απαιτούν εξελιγμένη επανασχεδίαση και νέες επενδύσεις σε παραγωγικό εξοπλισμό ενώ χρειάζεται και μεθοδική αντιμετώπιση της αβεβαιότητας στην ασφάλεια, έναντι διαρροών ή αντοχής στην πτώση, και προσεκτική μελέτη για τη λειτουργικότητά τους. Παράλληλα, απαιτείται και η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του κόστους. Στην ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ αναγνωρίζουμε τις προκλήσεις και επιχειρούμε να παρέχουμε βιώσιμες λύσεις που μεγιστοποιούν τις πιθανότητες δημιουργίας ενός επιτυχημένου προϊόντος. Παρέχουμε, επίσης, την αναγκαία υποστήριξη σε όσους επιθυμούν τη μετάβαση σε βιώσιμες λύσεις, συνδεδεμένες με τις αξίες της καινοτομίας, της ασφάλειας, της υψηλής ποιότητας και αισθητικής, αλλά και της ανταγωνιστικότητας.

Καθώς αναζητάμε συνεχώς τρόπους που διευκολύνουν τη μετάβαση στη βιώσιμη συσκευασία, είμαστε πλέον σίγουροι πως η καινοτομία που ενισχύει τη λειτουργικότητά τους είναι και ο καλύτερος τρόπος να μεταβούμε σε αυτές.
Ειδικότερα για την εύκαμπτη συσκευασία, αναπτύσσουμε λύσεις που επεκτείνουν τη χρήση της από απλό refill, σε βασική συσκευασία και επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη καινοτόμων σχεδίων που δίνουν στην εύκαμπτη συσκευασία δυναμική λειτουργικότητας και αυτονομίας.

Η συνεργασία με την ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, δίνει τη δυνατότητα ελαχιστοποίησης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με 2 τρόπους:
• Την υιοθέτηση εύκαμπτης συσκευασίας, με δυνατότητα μείωσης χρήσης πλαστικού έως και 80%.
• Τη μετάβαση σε φιάλες PET, με δυνατότητα μείωσης χρήσης πλαστικού έως και 65%.
Στον τομέα της εύκαμπτης συσκευασίας, παρέχουμε βελτιστοποιημένες λύσεις που είναι 100% ελεγμένες έναντι διαρροής, συνδυάζουν υψηλότατη ποιότητα εκτύπωσης και φινιρίσματος, και δίνουν τη δυνατότητα χρήσης ανακυκλώσιμου υλικού. Επιπλέον, παρέχουμε στον υποψήφιο πελάτη ευελιξία στην εκκίνηση της συνεργασίας με μικρές ελάχιστες ποσότητες ανά κωδικό προϊόντος.
Στον τομέα της PET συσκευασίας, οι πελάτες μας απολαμβάνουν μοναδικά προνόμια ελευθερίας στη σχεδίαση της φιάλης, του πώματος και της αντλίας, την παραγωγή των οποίων στηρίζουμε με επιτυχία.
Το σημαντικότερο ωστόσο χαρακτηριστικό των προτάσεών μας, είναι ότι η μετάβαση σε βιώσιμες λύσεις συνδέεται και με βελτίωση του κόστους παραγωγής.

Ποια είναι η προσέγγιση της εταιρείας για την ικανοποίηση των πελατών και τη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες;

Δίχως αμφιβολία, η πελατοκεντρική μας φιλοσοφία, η πεποίθηση ότι μαζί μπορούμε περισσότερα, η συνεχής προσπάθεια για βελτιστοποίηση κάθε πτυχής της παραγωγής, και η ειλικρινής αντιμετώπιση των πελατών μας.
Από την αρχή της λειτουργίας μας πήραμε την απόφαση να προσεγγίζουμε κάθε πελάτη και κάθε project σα να είμαστε εμείς οι ίδιοι ο πελάτης. Αυτό, σε συνδυασμό φυσικά με την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, μας δίνει μία ιδιαίτερη δυναμική. Επάνω σε αυτή τη βάση δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης και, κατά συνέπεια, μακροχρόνιες και στρατηγικές συνεργασίες.

Θα μπορούσατε να συζητήσετε κάποια αξιοσημείωτα επιτεύγματα ή ορόσημα που έχει επιτύχει η ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ τα τελευταία χρόνια;

Θεωρούμε ως τα μεγαλύτερα επιτεύγματά μας τη δημιουργία των 2 πρότυπων παραγωγικών μονάδων στο Άρμα και τη Ριτσώνα. Πρόκειται για 2 μονάδες που αντανακλούν τις αξίες μας για προϊόντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Ο παραγωγικός εξοπλισμός που με τρόπο οργανωμένο εγκαθιστούμε, θα διασφαλίσει την αύξηση της παραγωγικής μας ικανότητας με έμφαση στις βιώσιμες συσκευασίες.

Κοιτάζοντας προς το μέλλον, ποιοι είναι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες της ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ για περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση;

Με όραμα να βοηθάμε τους πελάτες μας να χρησιμοποιούν λιγότερο πλαστικό στις συσκευασίες τους, ο άμεσος στόχος μας για το επόμενο έτος είναι τουλάχιστον το 50% της συνολικής ετήσιας παραγωγής, που ανέρχεται στα 10.000.000L, να συσκευάζεται με βιώσιμο τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιούμε τουλάχιστον 30gr λιγότερο πλαστικό ανά λίτρο προϊόντος.
Η επίτευξη αυτού του στόχου θα έχει σημαντικά οφέλη, με κυριότερη τη μείωση της χρήσης πλαστικού κατά 300.000Kg ετησίως, που αντιστοιχεί σε μείωση των εκπομπών CO2 κατά 1.200.000Kg ετησίως.
Αυτή η μείωση ισοδυναμεί με τη μείωση των εκπομπών CO2 που θα απορροφούσε ένα δάσος από 54.545 δέντρα!

Επιπλέον, με τη σύσταση της θυγατρικής μας εταιρείας στη Γερμανία και με στόχο τη δημιουργία δύο επιπλέον εταιρειών σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, φιλοδοξούμε να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας στο εξωτερικό με την ίδια επιτυχία, αλλά και να αναπτύξουμε περαιτέρω την υπάρχουσα εξαγωγική μας δραστηριότητα.
Η στελέχωση επίσης της ομάδας μας από ικανούς και έμπειρους επαγγελματίες, η στρατηγική ανάπτυξη του οργανογράμματος της εταιρείας, η καλά μελετημένη μεθοδολογία αλλά και η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα, είναι τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν το μωσαϊκό της αναπτυξιακής φιλοσοφίας της ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ.