Με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου της Sunlight Group εξοπλίζονται πλέον επιλεγμένα περονοφόρα ανυψωτικά και μηχανήματα αποθηκών της Hyster, μέσα από τη συνεργασία των δύο εταιρειών.
Η Hyster, μία από τις κορυφαίες επωνυμίες εξοπλισμού διακίνησης υλικών παγκοσμίως, προσφέρει στους πελάτες της επιπλέον λύσεις και επιλογές από την καλύτερη τεχνολογία μπαταριών. Πιο συγκεκριμένα, η σειρά μπαταριών έλξης Sunlight Li.ON FORCE είναι διαθέσιμη για επιλεγμένα ανυψωτικά μηχανήματα και εξοπλισμό αποθήκης ισχύος 24V, 48V και 80V.

Οι μπαταρίες συνδέονται πλήρως με τα μηχανήματα μέσω του συστήματος επικοινωνίας CANbus, για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης της μπαταρίας. Επιπλέον, οι μπαταρίες Sunlight Li.ON FORCE συνδέονται με την cloud πλατφόρμα GLocal της Sunlight, γεγονός που επιτρέπει απομακρυσμένη πρόσβαση σε πληροφορίες από οπουδήποτε. «Ανάλογα με την εφαρμογή, η μετάβαση σε μπαταρίες ιόντων λιθίου μπορεί να συμβάλλει στη μεγιστοποίηση του χρόνου λειτουργίας και της αποδοτικότητας», δηλώνει ο Paul Wells, Διευθυντής Εμπορικής Αγοράς μετά την Πώληση ΕΜΕΑ για την Hyster Ευρώπης.

«Μία και μόνη μπαταρία ιόντων λιθίου μπορεί να αντικαταστήσει πολλαπλές μπαταρίες μολύβδου-οξέος, απελευθερώνοντας χώρο φόρτισης, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα φόρτισης κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, μεγιστοποιώντας το χρόνο διακίνησης και μειώνοντας το συνολικό κόστος». Επίσης ανάλογα με την εφαρμογή, μια μπαταρία ιόντων λιθίου μπορεί να επιτρέψει τη χρήση του μηχανήματος για περισσότερες από δύο ή και τρεις βάρδιες, ενώ οι σύντομες περίοδοι φόρτισης δεν επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
«Ο σχεδιασμός των μπαταριών Sunlight Li.ON FORCE δεν απαιτεί συντήρηση και συμπλήρωση νερού, ενώ ενδεχομένως να συμβάλει στη μείωση του συνολικού κόστους συντήρησης», δηλώνει ο Paul. «Απαιτείται μόνο ετήσιος έλεγχος, ενώ ο αρθρωτός σχεδιασμός καθιστά τη συντήρηση εξαιρετικά αποδοτική», καταλήγει.