Η DS Smith συνεργάστηκε με την Carlsberg Πολωνίας για την πρωτοποριακή συσκευασία DS Smith Round Wrap, σε επιλεγμένες σειρές προϊόντων. Το DS Smith Round Wrap είναι μια πρωτοποριακή λύση πολυσυσκευασίας με στρογγυλεμένες γωνίες που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με τις τυποποιημένες πολυσυσκευασίες από κυματοειδές χαρτόνι. Η λύση είναι πλήρως ανακυκλώσιμη, ενώ οι στρογγυλεμένες γωνίες περιορίζουν την ανάγκη για χρήση πλαστικής μεμβράνης στην παλέτα.

Η λύση αναμένεται να μειώσει το ανθρακικό αποτύπωμα της Carlsberg Πολωνίας έως και 224* τόνους ετησίως, ενισχύοντας παράλληλα την προστασία που προσφέρει η συσκευασία στα προϊόντα κατά τη μεταφορά. Ο στρογγυλεμένος σχεδιασμός της λύσης συσκευασίας DS Smith Round Wrap διαθέτει επίσης αξιοσημείωτα επιπρόσθετα οφέλη για την Carlsberg Πολωνίας ως προς την ενίσχυση του brand και της παρουσίας των προϊόντων στο ράφι. Η λύση προσφέρει πολλές ευκαιρίες για την ανάδειξη της εταιρικής ταυτότητας και εικόνας λόγω του καινοτόμου σχεδιασμού που μεταμορφώνει τις γωνίες σε καμπύλες.

Ο Reinier Schlatmann, Περιφερειακός Διευθύνων Σύμβουλος, Τομέας Συσκευασίας, Ανατολική Ευρώπη, DS Smith: «Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Carlsberg Πολωνίας για τη δοκιμαστική κυκλοφορία της συσκευασίας DS Smith Round Wrap. Αυτή η καινοτόμα βιώσιμη συσκευασία σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας τους Δείκτες Κυκλικού Σχεδιασμού μας, προσφέροντας ανθεκτικότητα, πλεονεκτήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και ευκαιρίες ανάδειξης του brand. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευση της εταιρείας μας να “Επαναπροσδιορίζουμε τη συσκευασία για ένα κόσμο που αλλάζει” και τη στρατηγική και αποστολή μας για τη βιωσιμότητα “Now and Next”, καθώς βοηθάμε τους πελάτες μας να μειώσουν τα απορρίμματα συσκευασίας και να υιοθετήσουν πρακτικές κυκλικής οικονομίας».