Σε «θεμελιώδη αλλαγή της παραγωγικής διαδικασίας» προχωρά η «ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Ειδικότερα, το «πράσινο φως» στην υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας, του Αναπτυξιακού Νόμου, άναψε με απόφαση του ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Η επένδυση αφορά στη θεμελιώδη αλλαγή της παραγωγικής διαδικασίας της υφιστάμενης μονάδας, μέσω εκσυγχρονισμού του μηχανολογικού εξοπλισμού και αναβάθμισης τμήματος των βιομηχανικών κτιριακών εγκαταστάσεων, στην περιοχή Καλαμάκι – Ίσθμια της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Η επένδυση είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 5.725.840 ευρώ.
Στη χρήση του 2019 -τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός- η εταιρεία εμφάνισε πωλήσεις 219,485 εκατ. ευρώ από 206,3 εκατ. ευρώ το 2018, δηλαδή αύξηση 6,39%.

Η πρώτη βιομηχανία επεξεργασίας σογιοσπόρου στην Ελλάδα
Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά δύο δεκαετίες πριν την ίδρυση της. Ήταν το 1950 όταν δύο πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, ο Ηλίας Ηλιάδης και ο Αριστοτέλης Οφλούδης, έμπειροι στο χώρο των δημητριακών, ιδρύουν στη Θεσσαλονίκη την εταιρεία «Ελαιουργία & Βαμβακουργία Θεσσαλονίκης», μία από τις μεγαλύτερες του κλάδου.

Το 1970, πετυχημένοι πλέον επιχειρηματίες, αντιλαμβάνονται εγκαίρως τις απαιτήσεις της αγοράς και ιδρύουν την πρώτη βιομηχανία επεξεργασίας σογιοσπόρου στην Ελλάδα, με την επωνυμία «Μύλοι Σόγας Α.Ε.». Το 1974 εγκαινιάζεται η λειτουργία του εργοστασίου της εταιρείας στην περιοχή Καλαμάκι Κορινθίας, με υπερσύγχρονες λιμενικές εγκαταστάσεις.

Η εταιρεία αρχίζει την τυποποίηση και διάθεση στην ελληνική και διεθνή αγορά του συσκευασμένου σογιελαίου με την επωνυμία «το Λαμπερό». Το 1990 η εταιρεία προσθέτει στον κατάλογο των προϊόντων της και άλλα σπορέλαια, αλλά και δημητριακά. Το 2005 ολοκληρώνεται στη Νεοχωρούδα της Θεσσαλονίκης η νέα επένδυση, που αφορά μονάδα συγκέντρωσης, αποθήκευσης και διάθεσης δημητριακών, αλεύρων και ελαίων και το 2006 δημιουργείται θυγατρική εταιρεία συλλογής και διάθεσης αγροτικών προϊόντων στη Βουλγαρία με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.