Σε ένα σημαντικό βήμα προς τη βιωσιμότητα προχωρά η FrieslandCampina Hellas-ΝΟΥΝΟΥ, αλλάζοντας όλες τις συσκευασίες των παραγομένων γαλάτων στο Πρότυπο Εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα με οικολογικές συσκευασίες Tetra Pak.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που έχει επιλέξει τη χρήση αυτής της οικολογικής συσκευασίας, αποτελούμενης από υλικά που προέρχονται κατά 86% από ανανεώσιμες φυτικές πηγές. Το 100% του χαρτιού προέρχεται από πιστοποιημένα δάση FSC® και άλλες ελεγχόμενες πηγές ξυλείας, ενώ το 60% του πλαστικού είναι από ζαχαροκάλαμο.

Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, η εταιρεία εξοικονομεί 334 τόνους πλαστικό από πετρέλαιο τον χρόνο και μειώνει κατά 19% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), που δημιουργούνται από την παραγωγή των συσκευασιών. Έτσι, η καινοτόμα οικολογική συσκευασία, που «ήρθε» για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά τον Φεβρουάριο του 2021 με το λανσάρισμα του γάλακτος ψυγείου NOYNOY Family Bio, επεκτείνεται ήδη σε όλη τη γκάμα NOYNOY Family. Επιπλέον, θα εφαρμοστεί ευρέως σε όλα τα προϊόντα ψυγείου της εταιρείας, που παράγονται στο Πρότυπο εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα.