Το «πράσινο φως» στην υπαγωγή της επένδυσης της FrieslandCampina Hellas στον Αναπτυξιακό Νόμο «άναψε» ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεριμένα, εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης που αναφέρεται στην αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ύψους 2.645.000 εκατ. ευρώ.

Η μονάδα της FrieslandCampina Hellas στην Πάτρα αξιοποιεί την παραγωγή νωπού γάλακτος αυστηρά επιλεγμένων κτηνοτροφικών μονάδων προκειμένου να δημιουργήσει, με ελληνική πρώτη ύλη, τη σειρά γαλακτοκομικών προϊόντων: γάλατα ΝΟΥΝΟΥ FAMILY, NOYNOY CALCIPLUS, NOYNOY KID, ΝΟΥΝΟΥ Νoulac κρέμες γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και ΝΟΥΝΟΥ γιαούρτι.
Παγκόσμια εμβέλεια και βαθιά συνεταιριστική παράδοση

H FrieslandCampina Hellas αποτελεί μέλος της Royal FrieslandCampina, συνεταιριστική εταιρεία και μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στον κόσμο με παγκόσμια εμβέλεια και βαθιά συνεταιριστική παράδοση, που ξεπερνά τα 147 χρόνια. Η εταιρεία, που στη χρήση του 2019 -τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός- εμφάνισε πωλήσεις 274,994 εκατ. ευρώ, προμηθεύει τους πελάτες από κεντρικές αποθήκες στον Ασπρόπυργο Αττικής, ενώ παράλληλα λειτουργεί με περιφερειακά διαμετακομιστικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Όλες οι μεγάλες αλυσίδες εξυπηρετούνται απευθείας, ενώ 65 περίπου συνεργάτες καλύπτουν την υπόλοιπη Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των μικρών επαρχιών και των νησιών. Έτσι, με τη σημαντική συμβολή χονδρεμπόρων και διανομέων, η διανομή καλύπτει σχεδόν το σύνολο των 20.000 καταστημάτων τροφίμων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, εφοδιάζει πολλά φαρμακεία καθώς και οι μεγαλύτερες μονάδες στην επαγγελματική αγορά, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια και εταιρείες catering.

Αλεξάνδρα Γκίτση