Σε νέα επένδυση για την παραγωγή άνω των 1,5 εκατομμυρίων μασκών FFP2 το μήνα προχωρά ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης, ενισχύοντας τη θέση του ως ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μασκών στην Ευρώπη. Ήδη παράγει 50 εκατ. χειρουργικές μάσκες (Τύπου IIR) το μήνα στα εργοστάσιά που διαθέτει σε Ελλάδα, Σκωτία και Ιρλανδία. Ειδικότερα, αναγνωρίζοντας ότι όσο ανοίγει η αγορά τόσο αυξάνονται οι ανάγκες για ενισχυμένη προστασία, ο Όμιλος προσέθεσε στην γκάμα του τη νέα μάσκα υψηλής προστασίας «FFP2 Thrace Series 902 Advanced». Η νέα επένδυση του ομίλου στην Ξάνθη εξασφαλίζει σε πρώτη φάση μία παραγωγή άνω των 1.5 εκατομμυρίων μασκών FFP2 το μήνα, συνεισφέροντας με αυτόν τον τρόπο στο να γίνει η Ελλάδα αυτάρκης και σε αυτό το είδος ατομικής προστασίας.
Οι συγκεκριμένες μάσκες:
• Παρέχουν μέγιστη προστασία από εισπνοή μολυσματικών παραγόντων ή ρύπων με τη μορφή αερολυμάτων, σταγονιδίων ή μικρών στερεών σωματιδίων, τόσο σε αυτόν που τη φορά, όσο και στους γύρω του από τη διασπορά αερομεταφερόμενων σωματιδίων.
• Aποτελούνται από 5 στρώσεις non-woven, spunbond και meltblown (S-HAC-M-M-S), κάτι το οποίο εξασφαλίζει εξαιρετικό φιλτράρισμα με σχεδόν μηδενικές διαρροές.
• Είναι σχεδιασμένες ώστε να παρέχουν σταθερότητα και άνεση κατά τη χρήση.
Οι μάσκες FFP2-NR Thrace Series 902 Advanced εναρμονίζονται και έχουν πιστοποιηθεί με το πρότυπο EN 149:2001+A1:2009, πληρώντας όλες τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας(EU) 2016/425 για τα PPE (Personal Protective Equipment).