Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας τροποποιείται η απόφαση, για την υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 4399/2016 επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΑΦΟΙ ΑΘ. ΤΑΧΑ ΟΕ» για την ενίσχυση επενδυτικού σχεδίου της.

Η επένδυση αφορά στην επέκταση μονάδας παραγωγής τυροκομικών προϊόντων, στο Ελευθέριο Λαρίσης του Δήμου Πλατύκαμπου ως προς το φυσικό αντικείμενο καθώς και τη συνολική ενισχυόμενη δαπάνη και τις δαπάνες ανά κατηγορία, του επενδυτικού σχεδίου. Η συνολική ενισχυόμενη δαπάνη ανέρχεται σε ύψος 2.820.000 ευρώ. Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 38,5% επί του κόστους της επιχορηγούμενης επένδυσης δηλαδή ποσό επιχορήγησης 1.085.700 ευρώ.

Το 2001, οι Νίκος και Ζήσης Τάχας ως δεύτερη γενιά τυροκόμων, συνεχίζοντας την παράδοση 40 χρόνων δημιούργησαν, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής την εταιρεία «Αγρόκτημα Τάχα», στο Ελευθέριο Λάρισας συνδυάζοντας την τεχνολογία με την παράδοση. Η επιχείρηση εφαρμόζει ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας τροφίμων και παράγει προϊόντα αρίστης ποιότητας.
Παρασκευάζεται όλη η σειρά των μαλακών τυριών, Φέτα, Κατσικίσιο τυρί, Αιγοπρόβειο Ελαφρύ 12%, Λευκό Τυρί, Λευκό (έδεσμα ), όπως επίσης Ανθότυρο, Βούτυρο, Μυζήθρα και πολλά άλλα.

Σκοπός της εταιρείας είναι:
α) η παραγωγή και εμπορία γαλακτομικών προιόντων,
β) η παραγωγή και εμπορία λοιπών παρασκευασμάτων τροφίμων,
γ) το εμπόριο αγροτικών προιόντων,
δ) το εμπόριο, αντιπροσωπείες τυροκομικών προιόντων,
ε) η εκτροφή αιγοπροβάτων,
στ) η εκμετάλλευση και διαχείριση ακινήτων.

Προς επίτευξη του εταιρικού σκοπού η εταιρεία μπορεί να ιδρύει εταιρείες με φυσικά πρόσωπα ή άλλες εταιρείες κάθε τύπου, να συμμετέχει και συνεργάζεται με άλλες εταιρείες κάθε τύπου καθώς επίσης να συμμετέχει και συνεργάζεται με άλλες εταιρείες υφιστάμενες ή συσταθησόμενες και επιδιώκουσες τον ίδιο ή παρεμφερή σκοπό.