Το πράσινο φως την υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «Ιωάννης Κ. Αναστασόπουλος και Υιός Ανώνυμη Εταιρία» με δ.τ. «ΚΡΙΝΟΣ» στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας του Αναπτυξιακού Νόμου άναψε με απόφασή του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας. Η επένδυση, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 2,05 εκατ. ευρώ, αφορά στην παραγωγή αποσταγμένων αλκοολούχων ποτών.

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά στα μέσα του περασμένου αιώνα. Ο ιδρυτής της «ΚΡΙΝΟΣ» Ιωάννης Κ. Αναστασόπουλος γεννημένος το 1916 σε μια οικογένεια που απασχολούνταν με την απόσταξη ούζου, στο Χελμό Πελοποννήσου, ασχολήθηκε αρχικά με το εμπόριο αγροτικών προϊόντων. Μετακομίζει στην Αθήνα όπου ανοίγει κατάστημα ποτοποιϊας στη Λένορμαν, περιοχή άκρως εμπορική, εκείνο τον καιρό. Στο μεταξύ γνωρίζει και παντρεύεται τη σύντροφο της ζωής του, Χρυσούλα που καταγόταν από παλιά Αιγιώτικη οικογένεια με παράδοση στη σταφίδα και στο RAISIN BRANDY. Ενώνοντας τα μυστικά των δυο οικογενειών αποφάσισαν μαζί να δημιουργήσουν το 1943 (έτος εγγεγραμμένο στο εμπορικό επιμελητήριο) την ποτοποιία «ΚΡΙΝΟΣ» – Ι. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ αγοράζοντας μια κρατική άδεια ποτοποιίας.

Tην τριετία 1996-1999 η εταιρεία πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις με στόχο την επέκταση των γραμμών παραγωγής της. Η διαδικασία εμφιάλωσης αναβαθμίζεται με την αγορά πλήρως καθετοποιημένων και αυτοματοποιημένων γραμμών που εξασφαλίζουν απόλυτα αποστειρωμένο περιβάλλον. Από το 2007 γίνεται η είσοδος της 3ης γενιάς της οικογένειας και τα 5 παιδιά του Κωνσταντίνου αναλαμβάνουν καίριες θέσεις, με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον γιο του, Ιωάννη Αναστασόπουλο.
Αλεξάνδρα Γκίτση