Το πράσινο φως σε νέα επένδυση της εταιρείας Ελληνική Ζύμη, συμφερόντων του επιχειρηματία Μιχάλη Αραμπατζή, «άναψε» με απόφασή του ο Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η επένδυση εντάσσεται στον Αναπτυξιακό Νόμο και συγκεκριμένα στο καθεστώς «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» και αφορά στην παραγωγή τυροπιτών, σάντουιτς και παρόμοιων ειδών. Η επένδυση είναι συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 4.679.330 ευρώ.

Στις πλέον κερδοφόρες βιομηχανίες τροφίμων
Η βιομηχανία τροφίμων «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ – ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ», δραστηριοποιείται στον κλάδο των προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης, υποστηρίζοντας την αγορά Food Service αλλά και την αγορά της λιανικής. Η δομή λειτουργίας της εταιρείας, στηρίζεται στην παραγωγική μονάδα που βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, (σε ιδιόκτητο χώρο 30.850 τ.μ.) και υποστηρίζεται από ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων που τροφοδοτείται από ιδιόκτητο στόλο αυτοκινήτων, τρία υποκαταστήματα (Αθήνα, Πάτρα, Ιωάννινα), αλλά και συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα.

Πέρυσι η εταιρεία από τη Βόρειο Ελλάδα, βρέθηκε στη 10η θέση της λίστας των πλέον κερδοφόρων βιομηχανιών τροφίμων της χώρας. Η εταιρεία αύξησε κατά 10% τον κύκλο εργασιών της από 75,35 εκατ. ευρώ το 2018 σε 83,10 εκατ. ευρώ κατά το 2019 ενώ τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 4% από 9,96 εκατ. ευρώ το 2018 σε 10,36 εκατ. ευρώ. Η επιχείρηση λειτουργεί με υγιή χρηματο-οικονομική διάρθρωση, καθώς κατόρθωσε να αυξήσει τα ίδια κεφάλαιά της κατά 11% στα 54,4 εκατ. ευρώ.
Η βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων της επιχείρησης συνδυάστηκε με συνέχιση του επενδυτικού της προγράμματος και κυρίως με την χρηματοδότηση σημαντικών προγραμμάτων κοινωνικής προσφοράς (EKE) κατά την περίοδο της πανδημίας.