Νέα επένδυση δρομολογεί η UNISMACK. Η βορειοελλαδίτικη βιομηχανία, βασικοί μέτοχοι της οποίας είναι η οικογένεια Στρατάκη, ενώ ποσοστό 44,73% ελέγχει η Lime Capital Partners, έλαβε το «πράσινο φως» από το υπουργείο Εσωτερικών (τ. Μακεδονίας και Θράκης) για την υπαγωγή της επένδυσής της στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου.

Η νέα αυτή επένδυση, μέσω της οποίας θα δημιουργηθούν 13 θέσεις απασχόλησης, αφορά στην επέκταση δυναμικότητας και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης μονάδας, μέσω δαπανών προμήθειας νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, κτιριακών εγκαταστάσεων και άυλων στοιχείων ενεργητικού και είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενο κόστους 3.032.639 ευρώ.

Η Unismack ABEE ιδρύθηκε το 2006 από την οικογένεια Στρατάκη στο Κιλκίς και ειδικεύεται στην ανάπτυξη και παραγωγή πρωτοποριακών προϊόντων σνακ, με εξειδίκευση στις κατηγορίες Gluten & Allergen Free, Vegan, High Protein and Natural. Τα προϊόντα της εταιρείας πωλούνται υπό την εμπορική ονομασία Wellabys και με άλλα αναγνωρισμένα σήματα παγκοσμίως.

Η Unismack επενδύει στην καινοτομία και δημιουργεί προϊόντα που με την γεύση και την ποιότητά τους απευθύνονται στο ευρύ κοινό, αλλά ταυτόχρονα έχουν την ιδιαιτερότητα να εξειδικεύονται για να καλύψουν κατηγορίες καταναλωτών που συνήθως δυσκολεύονται να βρουν ποιοτικά σνακ. Κάποιες από αυτές τις κατηγορίες είναι προϊόντα χωρίς αλλεργιογόνα, προϊόντα υψηλά σε πρωτεΐνη, vegan, προϊόντα εξειδικευμένα για μικρές ηλικίες, κ.α.

Αλεξάνδρα Γκίτση