Το ενδιαφέρον της εκφράζει εκ νέου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά η Pyletech Shipyards, ασκώντας ωστόσο κριτική για τις καθυστερήσεις στην προκήρυξη του διαγωνισμού και το υψηλό τίμημα που ζητείται. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία κάνει λόγο για αναίτια καθυστέρηση πέντε και πλέον μηνών στον δεύτερο διαγωνισμό της ΕΝΑΕ (πρώην ναυπηγείο Σκαραμαγκά), αναφέροντας ότι έχει κοστίσει συνολικά στον ελληνικό λαό πάνω από 900 εκατ. ευρώ, ενώ υποστηρίζει ότι αποτελεί τον μοναδικό «σοβαρό» ενδιαφερόμενο.

Όπως αναφέρεται, το όραμα του Ομίλου North Star και της Pyletech Shipyards είναι να δημιουργήσουν στον Σκαραμαγκά ένα διεθνώς ανταγωνιστικό, δυναμικό και κερδοφόρο ελληνικό ναυπηγείο και τεχνολογικό κέντρο, το οποίο θα εξυπηρετεί τις απαιτήσεις συντήρησης και κατασκευής εμπορικών και πολεμικών σκαφών, θα παράγει εξαγώγιμα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εθνικής άμυνας της Ελλάδας.

Η Pyletech Shipyards είναι ελληνική εταιρεία, αμιγώς ελληνικών συμφερόντων και διαθέτει τη χρηματοοικονομική επάρκεια για να προχωρήσει άμεσα στις επενδύσεις της. «Είμαστε εδώ με ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο που θα δημιουργήσει χιλιάδες σίγουρες θέσεις εργασίας και θα ξαναζωντανέψει τα ναυπηγεία και ολόκληρη την περιοχή. Επιπλέον, θα δημιουργήσει συνέργειες και θα δώσει δουλειά και σε πλήθος μικρότερων ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή» τονίζει η εταιρεία.

Όπως αναφέρει η Pyletech, εξετάζει ακόμα τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ, για τον οποίο επίσης καταγγέλλει τις μεγάλες καθυστερήσεις.
Η συνολική επένδυση θα ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.600 άμεσες και 6.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Θα έχει σημαντική πολλαπλασιαστική αξία στην απασχόληση, στα δημόσια έσοδα, στο ΑΕΠ και στην εθνική και τοπική οικονομία. «Είναι σαφές ότι όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν οι επενδύσεις, τόσο περισσότερες νέες δουλειές θα δημιουργούνται και τόσο πιο γρήγορα θα υπάρξουν αποτελέσματα», κλείνει η ανακοίνωση.